EP: Srbija loša, Rusija u finalu

Srpske odbojkašice nisu uspele da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva, čiji domaćini su Nemačka i Švajcarska, pošto su poražene od Rusije sa 3:0.

Izvor: JT

Petak, 13.09.2013.

16:58

Default images

Ruskinje su do trijumfa došle sa 25:23, 25:19, 25:12, posle jednog sata i 11 minuta igre.

Izabranice Zorana Terzića tako su ostale bez šanse da brane titulu osvojenu pre dve godine u Beogradu, pa će u subotu od 17 časova igrati za treće mesto sa Belgijom. U finalu će se sastati Rusija i Nemačka.

Srpske odbojkašice su u polufinalu sa Rusijom prikazale bledu partiju i nijednog trenutka nisu uspele da priprete svojim rivalkama. U prvom setu su se koliko-toliko držale, a od tada im Ruskinje nisu dale ni najmanju šansu da im se približe.

Najbolja među našim odbojkašicama bila je Jovana Brakočević sa 16 poena, Jelena Nikolić je dodala devet, a Milena Rašić sa šest. Ruskinje je predvodila Tatijana Košeleva, jedan manje je imala Julija Morozova, a po deset Aleksandra Pasijnkova, Natalija Območaeva i Anastasja Šlijahovaja.

Tok meča:

Ruskinje su odmah krenule ofanzivno i posle 1:1 osvojile naredna četiri poena (5:1). Ruske igračice su vršile veliki pritisak na našim primačima i bile su odlične u odbrani, pa su na prvom tehničkom tajm-autu vodile sa 8:5.

Naše odbojkašice su potom zaigrale mnogo agresivnije, uhvatile Ruskinje u raskoraku i prišle na 10:9, a vrlo brzo i izjednačenja (12:12), a potom i vođstva (14:13). Od tada se igralo poen za poen, do grešaka srpskih odbojkašica, kada su Ruskinje došle do plus tri (21:18).
Beta/AP Photo/Michael Sohn
Srbija je uspela da uhvati prikjučak, stigavši do 22:21, posle čega je usledio ruski tajm-aut, a zatim su Ruskinje brzo stigle do seta rezultatom 25:23, za 26 minuta igre.

U istom ritmu Ruskinje su nastavile i u drugom setu i samo su povećavale prednost, do maksimalnih plus sedam u dotadašnjem delu meča (15:8). Iako su naše odbojkašice nagoveštavale da mogu do prekreta, selekcija Rusije im to nije dozvolila i posle nekoliko minuta stigla je do 21:13.

Evropske šampionke prišle su na šest poena zaostatka, ali su Ruskinje vrlo brzo došle do meč lopte (24:17). Prve dve izabranice Zorana Terzića su odbranile, ali treću nisu, pa je Rusija povela sa 2:0 u setovima sa 25:19.

Ruskinje su odlično ušle i u treći set i nisu dale našem timu ni šansu da im se približi. Samo su povećavale prednost, u jednom trenutku su imale i devet poena prednosti (13:4) i tako naterale Terzića da vrši izmene. Priliku su dobile Bjelica i Veljkovićeva, to je donelo nekoliko poena timu Srbije, ali ništa više od toga, pa su Ruskinje dominantno nastavile, dobile treći set sa 25:12 i zasluženo se plasirale u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: