Olimpijski specijal: London 2012

Do početka Olimpijskih igara u Londonu ostalo je još samo devet dana, Misija OKS već je otputovala, a i mi smo se spremili za spektakl.

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2012.

12:00

Default images

Kao i svaki put u sličnim prilikama sportska redakcija B92 pripremila je specijal posvećen najvećoj sportskoj smotri.

Igre zvanično počinju 27. jula, mada su neka takmičeja zakazana dva dana ranije, a mi ćemo se pobrinuti da ništa što se zbiva u presotnici Britanije i na okolnim borilištima ne promakne vašoj pažnji.

Srbija u London putuje sa izuzetno snažnim timom, koji čini 115 sportista, a ambicije su velike. Naši olimpijci nisu osvojili zlato od Sidneja 2000, a na prethodna dva takmičenja pripalo im je ukupno pet medalja. Ovog puta to je donja granica ambicija za samo jedne Igre.

London će biti i prilika za jubilej – Olimpijski komitet Srbije pravni je naslednik svih medalja koje je osvojila Jugoslavija i SCG, a njih je do sada 98. Sva je prilika da ćemo u gradu na Temzi stići do stotog odličja u olimpijskoj istoriji.

Srbija ima čemu da se nada u pojedinačnim sportovima –od sjajnih tenisera, preko tradicionalno dobrih strelaca, naši takmičari sve su bolji i u bazičnim sportovima, atletici i plivanju. Sa druge strane, ekipni sportovi uvek su nam dobro išli, a ni sada nije izuzetak, jer na Igre šaljemo tri ekipe koje su šampioni Evrope i jedne vicešampione.

Sve njihove nastupe moći ćete da pratite na našem specijalu, kroz vesti i rezultate.

Takođe, možete da se upoznate i sa borilištima na kojima se odigravaju Igre, slavnim olimpijcima iz prošlosti, i raznim interesantnim olimpijskim pričama.

Specijal počinje devet dana pre nego što baklja upali plamen na olimpijskom stadionu u Stratfordu, a trajaće i devet dana pošto se plamen ugasi.

Budite uz B92 i Pils Plus sve to vreme i spremite se za uzbudljiv mesec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: