Četvrtak, 09.06.2011.

18:01

Veprovi finale igraju u Londonu

Finalni meč EFAF kupa, drugog po jačini takmičenja u Evropi u američkom fudbalu, između “London Blitz” i “Kragujevac Wild Boars” igraće se u Londonu.

Izvor: AK

Default images

Prednost domaćeg terena dodeljena je londonskom timu, posle licitacija finalista. Ovaj proces je standardizovan 2009. godine i omogućava klubovima da pruže ponudu ukoliko žele domaćinstvo.

Upravni odbor EFAF-a je nakon procene svih prijava, na osnovu finansijskih, strateških i aspekata kvaliteta doneo odluku. Cilj je da finalna utakmica bude pristupačna široj javnosti, a posete na prošlim utakmicama i mogući TV prenos bili su među najvažnijim u mešavini kriterijuma kojima se EFAF vodio do odluke.

Ovo je još jedna u nizu visokih prepreka za Divlje veprove, koji su na ovogodišnjem pohodu na Evropu obišli “stari kontinent” uzduž i popreko, putujući autobusom i po skoro 30 časova u jednom pravcu, što ih nije sprečavalo da na terenu pruže maksimum.
wildboars.org.rs
Ostaje žal što kragujevačka publika ove godine neće osetiti čari evropskog takmičenja, jer su Veprovi najpre bili u grupi koja je jedina brojala dva tima, pa su za razliku od ostalih ostali bez ijednog domaćinstva i za prolaz su morali da se izbore u Austriji, a potom su polufinale odigrali u Francuskoj.

“Smatram da smo poslali znatno bolju ponudu za organizovanje finala, sa zaista fantastičnim uslovima. Ideja je bila da uz pomoć sponzora kojima je u interesu bilo da utakmica bude u Kragujevcu, prikupimo 20.000 evra i napravimo do sada neviđeni ambijent, ali se EFAF još jednom ogrešio o nas i sada nas očekuje težak posao da obezbedimo novac za skupe vize, avionske karte, smeštaj i sve što je potrebno za odlazak na ovo istorijsko gostovanje”, izjavio je predsednik Veprova Nemanja Čalija.

Tačan termin utakmice u Londonu će uskoro biti poznat, a za sada je izvesno da će se odigrati prvog vikenda jula (2. ili 3.).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: