Sjajni Federer prejak za Janka

Srpski teniser Janko Tipsarević završio je takmičenje na Rolan Garosu u trećem kolu.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2011.

13:07

Default images

Bolji od Tipsarevića bio je treći teniser sveta Rodžer Federer sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:3, posle jednog i po sata igre.

Tipsarević je nakon odlično odigrana prva dva kola u trećem naleteo na nadahnutog Federera, pa nije imao previše šanse da se plasira u osminu finala. Protivnik Švajcarca u borbi za četvrtfinale biće bolji iz duela Stanislas Vavrinka - Žo Vilfred-Conga

Srpskom i švajcarskom teniseru ovo je bio četvrti međusobni duel, a Federer je ostvario četvrtu pobedu. Švajcarac je, kao i u prva dva kola, ponovo igrao veoma dobro. Podatak da je imao 49 vinera i 20 neiznuđšenih grešaka dovoljno govori o kvalitetu igre Švajcarca.

Janko i pored ovog poraza ipak ne treba da bude nezadovoljan nastupom u Parizu. Prva dva duela, u kojima je bio favorit, dobio je bez problema, a protiv sjajnog Švajcarca zaista nije imao šta da traži.

Prva tri gema na meču serveri su dobili veoma lako, a onda je Federer iskoristio pad Janka Tipsarevića, napravio je prvi brejk i 'odlepio' se u prvom setu (4:1). Ni u nastavku seta slika se nije promenila, pa je Federer posle samo 19 minuta vodio sa 1:0.

Drugi set srpski teniser počeo je znatno bolje. Polako je ušao u ritam, počeo je da pogađa i prve servise, ali nikako nije mogao da zapreti na Federerov servis. U petom gemu Janko je počeo loše (dupla greška), uspeo je da od 0:30 stigne do gem lopte, ali je onda ponovo napravio tri vezane greške i poklonio servis protivniku.

Prvu priliku za brejk na meču Tipsarević je imao u narednom gemu, ali Federer je odreagovao u svom stilu - as udarcem. Janka to ipak nije uzdrmalo, sedmi gem je dobio bez većih problema i smanjio je na 4:3.

Uspeo je Janko da zadrži i naredni servis gem, ali nije uspeo da u naredna dva na servis Federera dođe do brejk lopte, pa je Švajcarac ipak neočekivano lako posle tačno sat vremena stigao do vođstva od 2:0 u setovima.

Federer je igrao fantastično, a kada je tako ni veoma raspoloženi Tipsarević verovatno ne bi imao previše prilike. Janko je početkom trećeg seta imao pozitivan odnos vinera i neiznuđenih grešaka, i to dovoljno govori koliko je Švajcarac dobro igrao. Federer je imao više od 20 vinera više nego grešaka, pa je i treći set počeo savršeno dobivši prva dva gema.

U nastavku meča Švajcarac je bez problema zadržavao servis gemove, a u devetom gemu napravio je novi brejk i tako završio ovaj duel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: