LE: Odlični Tošić i Jovanović

Srpski reprezentativac Zoran Tošić postigao je dva pogotka u pobedi moskovskog CSKA nad Anortosisom sa Kipra sa 4:0.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.08.2010.

21:09

Default images

Tošić je proveo svih 90 minuta u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu Evrope, odigranom u Moskvi, a mrežu Kiprana zatresao je u 48. i 74. minutu.

Jedini strelac na tom meču pored Tošića bio je Sejdu Dumbija, koji je postigao golove u 13. i 20. minutu.



Pored Tošića i Zdravko Kuzmanović je odigrao ceo meč za Štutgart, koji je u Bratislavi slavio sa 1:0 protiv Slovana, koji je u prethodnom kolu kvalifikacija eliminisao Crvenu zvezdu. Jedini gol na toj utakmici postigao je Martin Harnik u 88. minutu.

Turski velikani u problemu

Beta
Najveće iznenađenje u ostalim mečevima koji su odigrani u četvrtak uveče napravio je ukrajinski "Karpati" koji je vodio 2-0 protiv Galatasaraja u Istanbulu, a na kraju kao i OFK Beograd na revanš odlazi sa obećavajućih 2-2.

Oba gola za ekipu Frenka Rajkarda postigao je Baroš u 56. i 86.minutu.

Težak rezultat pred drugi meč ima i prebogati Fenerbahče. PAOK je stigao do minimalne prednosti, ali bez primljenog gola i sa igračem manje, jer je još u 56.minutu isključen Anino. Jedini pogodak postigao je Vijerinja još u 19.minutu.

Liverpul je pobedio Trabzonspor sa 1:0 pogotkom Rajana Babela u 45.minutu, a zašto u Aziju, na krajnji istok Turske ekipa sa "Enfilda" ne putuje sa većom prednošću krivac je Džo Kol, koji je očajno pucao penal u 53.minutu. Odličnu šansu imao je i Milan Jovanović, ali je nakon duplog pasa, iskosa šutirao pravo u golmana Trabzona.

Hajduk i Dinamo na korak od grupa LE

Beta
Hrvatski timovi sa odličnim rezultatima dočekuju revanš mečeve u Bukureštu i Zagrebu.

Hajduk, koji ove godine igra odlično pod vođstvom iskusnom Stanka "Špace" Poklepovića na prepunom "Poljudu" razbio je Unireu (koja je u ogromnim finansijskim problemima) sa 4:1. Dva gola postigao je Senijad Ibričić, a dva gola za miran revanš na "maksimiru" postigao je i nekadašnji napadač Hajduka Ante Rukavina, pa je debi Vahe Halilhodžića na klupi Dinama bio izuzetno uspešan: Đer – Dinamo 0-2.

Porto je već u Ligi Evrope, takmičenju koje je nepoznanica za njih (redovni učesnici Lige šampiona), pošto su pobedili Gent kao gosti sa 3:0.

Sigurne pobede zabeležili su i Palermo (3:0 protiv Maribora), Bajer Leverkuzena, CSKA iz Sofije ( 3:0 protiv velškog TNS-a), i beloruskog BATE Borisova (3:0 protiv Maritima).

Prilično mirno na revanš mogu da putuju i fudbaleri Seltika (2:0 protiv Utrehta) i Debrecina, koji su istim rezultatom pobedili bugarski Liteks.

Vladimir Petrović Pižon je doživeo poraz sa svojim Temišvarom od Mančester Sitija 0-1, a jedini gol postigao je novopridošli Mario Baloteli.
Kompletni rezultati:
BATE Borisov - Maritimo 3 - 0
Bayer Leverkusen -Tavrija Simferopolj 3 - 0
CSKA - Anortozis 4 - 0
PSŽ - Maccabi Tel Aviv 2 - 0
Rapid - Aston Vila 1 - 1
Slovan Bratislava - Štutgart 0 - 1
AIK Stokholm - Levski Sofia 0 - 0
Debrecin - Liteks Loveč 2 - 0
Dnjipro D'petrovsk - Lech Poznan 0 - 1
FC Vaslui - Lil 0 - 0
Omonia Nikozia - Metalist Harkov 0 - 1
OB Odenze - Madervel 2 - 1
Fejenord Rotterdam - AA Gent 1 - 0
Steaua - Grashopers 1 - 0
Galatasaraj - Karpati Lvov 2 - 2
Klub Briž - Din. Minsk 2 - 1
CSKA Sofia - TNS 3 - 0
Hajduk Split - Unirea Urzićeni 4 - 1
Lozana Sports - Lokomotiva Moskva 1 - 1
Palermo- NK Maribor 3 - 0
PAOK - Fenerbahče 1 - 0
Rasing Genk - FC Porto 0 - 3
Đer - Dinamo Zagreb 0 - 2
Temišvar - M.Siti 0 - 1
Napoli - Elfsborg 1 - 0
Hetafe - APOEL 1 - 0
Borusia D - Karabah 4 - 0
Šturm - Juventus 1 - 2
Dandi J. - AEK 0 - 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: