LE: Lane Jovanović srušio PAO

Standard je u Atini pobedio Panatinaikos sa 3:1 u prvom meču osmine finala Lige Evrope, a Milan Jovanović obeležio je utakmicu golom i asistetencijom.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2010.

23:09

Default images

Juventus je na svom terenu dobio Fulam takođe sa 3:1, a svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. Valensija i Verder su na Mestaji odigrali nerešeno 1:1 (Žigić bio na klupi ceo meč), a istim rezultatom okončan je i meč u Lisabonu između Benfike i Olimpika iz Marseja. Revanši su na programu 18. marta.

Posle eliminisanja Rome, PAO je sa visokim ambicijama ušao u nastavak takmičenja. Ipak, u prvih 20-ak minuta meća sa Standardom u Atini doživeli su hladan tuš jer su Belgijanci brzo poveli sa 2:0.

U osmom minutu Aksel Vitsel posle centaršuta Mbokanija sa leve strane glavom šalje loptu iza leđa Galimovića. Već u 16. minutu ponovo je levi bok bio koban za domaće – Defur je dodao za Milana Jovanovića, a srpski reprezentativac sa 16m pogađa donji desni ugao za veliku radost tima iz Liježa.

Početkom drugog poluvremena Lukas Vintra postiže gol glavom i vraća ’zelene’ u igru, ali je Igor de Kamargo u 74. minutu odličnim udarcem sa 10-ak metara doneo Standardu kapitalnu prednost pred revanš u Belgiji. Asistent kod trećeg gola bio je Jovanović.
Juventus je u Torinu poveo u devetom minutu – Dijego je izveo korner, a najviši u skoku bio je Nikola Legrotalje i zakucao loptu u gol. Džonatan Zebina je fantastičnim pogotkom od stativu sa 20-ak metara duplirao prednost ’Stare dame’ i u tom trenutku je delovala da je domaći tim na putu da sve reši već u prvom meču.

Ipak, u 35. minutu Fulam smanjuje rezultat preko Diksona Etuhua, koji nije zahvatio loptu na način na koji je želeo, ali je ona nekako završila u golu.

U samom finišu prvog dela igre Juventus još jednom materijalizuje terensku inicijativu, ponovo posle kornera – Trezege je šutirao, lopta je na putu do gola pogodila Hasana Salihamidžića i zatresla mrežu. Menadžer Fulama Roj Hodžson protestovao je jer je gol postignut 30-ak sekundi nakon nadoknade od dva minuta, koliko je sudija odredio.

U drugom delu igre nije bilo golova, pa Juve ide na revanš sa solidnom prednošću, a Fulam će biti oslabljen neigranjem suspendovanih Grininga i Marfija.
Iako je Valensija bila bolji rival tokom većeg dela prvog poluvremena, Verder je imao prednost na Mestaji posle prvih 45 minuta. Banega je u šesnaestercu oborio Borovskog u 25. minutu, a Torsten Frings šalje loptu poluvisoko u levi golmanov ugao i dovodi Verder u vođstvo.

Iako je Banega dobio direktni crveni karton u 55. minutu, samo dva minuta kasnije ’slepi miševi’ stižu do izjednačenja, David Silva je primio loptu na 6-7m od gola, bespotrebno je driblao i oklevao, ali se lopta srećom odbila na pravo mesto jer je Huan Mata uklizao i poslao je u gol.

Domaći tim, na čijoj je klupi ceo meč proveo Nikola Žigić, do kraja meča je imao inicijativu, mada su i gosti nekoliko puta pripretili u završnici iz kontranapada. Sve u svemu, nerešen ishod i zasigurno neizvestan revanš u Bremenu.
Benfiki je malo nedostajalo da otputuje u Marsej na revanš sa golom viška. Maksi Pereira je u 77. minutu pogodio levi ugao gola Mandande i doneo Portugalcima vođstvo. Lisabonski tim imao je 21 šut ka golu Olimpika, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf jer je Hatem Ben Arfa u 90. minutu glavom izjednačio i doveo svoj tim u odličnu poziciju pred revanš na Velodromu 18. marta.

Liga Evrope, osmina finala - 21.05h:
Panatinaikos – Standard 1:3
Vintra 48 - Vitsel 8, Jovanović 16, De Kamargo 74
Juventus – Fulam 3:1
Legrotalje 9. Zebina 25, Salihamidžić 45 - Etuhu 35
Benfika – Marsej 1:1
Pereira 76 - Ben Arfa 90
Valensija – Verder 1:1
Mata 57 - Frings (pen.) 24

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: