Preokret Reala za prvo mesto

Prve tri utakmice 25. kola Primere donele su čak 13 golova i novog lidera šampionata, jer je Real iskoristio remi Barselone i sustigao je po broju bodova.

Izvor: B92

Subota, 06.03.2010.

23:58

Default images

Madriđani su spektakularnom igrom u drugom polvremenu uspeli da preokrenu 0:2 Sevilje i golom Van der Varta u 92. minutu pobede 3:2. Barselona je dva puta gubila u Almeriji ali je Mesi dva puta vraćao svoj tim, koji je na kraju sa igračem manje osvojio bod (2:2). Samo je Deportivo bio siguran proiv Tenerifea (3:1), iako je i ovde poraženi tim prvi poveo.

Sevilja je propustila veliku šansu da postane prvi tim koji je odneo bod sa 'Santjago Bernabeua'. Vodili su gosti iz Andaluizije sa 2:0, gol je postigao i Ivica Dragutinović, ali nisu uspeli da odole velikom pritisku 'Kraljevskog kluba' u poslednjih pola sata.

Već u desetom minutu Ćavi Alonso je autogolom utišao neosvojivi 'Santjago Bernabeu', a potpuni muk u Madridu nastupio je u 52. minutu kada je srpski reprezentativac Ivica Dragutinović nadmudrio Ikera Kasiljasa udarcem iz slobodnog udarca sa 40-ak metara. U 55. minutu Manuel Pelegrini pravi dvostruku izmenu koja menja stanje na terenu. Ušli su Van der Vart i veteran Guti, a samo pet minuta kasnije Kristijano Ronaldo smanjuje rezultat na 2:1. Nošeni elanom posle povratka u meč, Peresovi 'galaktikosi' već u 64. minutu posle akcije Van der Varta dolaze do 2:2 golom Serhija Ramosa. Apsolutnu dominaciju na terenu domaći su na kraju ipak uspeli da pretvore i u treći gol koji je u 92. minutu postigao, verovarno junak večeri, Rafael Van der Vart.

Real je u svakom slučaju zaslužio da pobedi. Napadao je tokom svih 90 minuta, imao je ukupno 32 šuta, od toga čak 17 u okvir gola, dok su gosti šutirali samo dva puta, a oba udarca su završila iza leđa Kasiljasa koji je meč završio bez ijedne odbrane, za razliku od svog rivala Palopa koji ih je imao osam.



 Dosadašnji lider Barselona se obrukala i jedva izvukla bod u Almeriji. Domaći tim je dva puta vodio, imao i igrača više u poslednjih pola sata, ali je Barseloni bod osvojio fenomenalni Lionel Mesi. Almerija je povela u 12. minutu preko Sisme koji je posle kornera sa leve strane nadskočio Pujola i savladao Valdesa. Tri minuta pre kraja poluvremena Mesi lepim golom iz slobodnog udarca poravnava rezultat. U 57. minutu domaći ponovo vode. Posle polukontre po levoj strani, Giljerme je gurnuo loptu po zemlji u peterac, a Pujol klizećim startom savladao svog golmana. Loše veče Katalonaca potvrdio je i Zlatan Ibrahimović samo tri minuta kasnije. Napadač Barse se gurao u šesnaestercu sa strelcem prvog gola Sismom koji je završio na zemlji, a Šveđanin u svlačionici zbog direktnog crvenog kartona. Ipak, u 66. minutu Mesi se najbolje snalazi u gužvi u šesnaestercu Almerije i ponovo donosi izjednačenje svom timu, ovaj put konačno.



U prvom meču kola Deportivo je sa 3:1 lako savladao Tenerife i nastavio trku za mestom koje vodi u Ligu šampiona. Gosti su ipak prvi poveli u La Korunji, a strelac u 17. minutu bio je Huanlu. Ipak, već u 33. Rodriges izjednačava rezultat kojim se otišlo na poluvreme. U 55. minutu Guardado donosi preokret domaćem timu, a pobedu Deportiva potvrđuje Koloto desetak minuta kasnije.

Primera, 25. kolo:
Deportivo – Tenerife 3:1 (1:1)
Rodriges 33, Guardado 55, Koloto 67 – Huanlu 17
Almerija – Barselona 2:2 (1:1)
Sisma 12, Pujol 57ag – Mesi 42, 66
Real Madrid – Sevilja 3:2 (0:1)
Ronaldo 60, Ramos 64, Van der Vart 93 - Alonso 10ag, Dragutinović 52

nedelja:
17:00 Espanjol – Viljareal
17:00 Malaga – Heres
17:00 Maljorka – Sporting Hihon
17:00 Osasuna – Hetafe
19:00 Atletik Bilbao – Valjadolid
21:00 Real Saragosa – Atletiko Madrid

ponedeljak:
21:00 Valensija – Rasing Santander

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: