Nikenen pokušao da ubije ženu

Legendarni finski ski skakač Mati Nikenen uhapšen je pod optužbom da je na Božić pokušao nožem da ubije svoju suprugu.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 27.12.2009.

20:22

Default images

Nikenenova supruga Mervi Tapola je u incidentu u gradu Ilojarviju, u zapadnoj Finskoj, zadobila povrede čela i ruke. Ona je utočiste našla u komšiluku, odakle je pozvala policiju. Nikenen, četvorostruki olimpijski šampion i četvorostruki prvak sveta, vikend je proveo u policijskom pritvoru, a očekuje se da će u ponedeljak protiv njega biti podignuta optužnica za ubistvo bez predumišljaja.

Nikenen (46) je ranije već imao problema sa zakonom zbog konzumiranja alkohola i nasilničkog ponašanja. On je 2006. godine proveo četiri meseca u zatvoru takođe zbog napada na suprugu.

Finac, koji je u svojoj zemlji još veoma popularan, 2005. godine je bio osuđen na 26 meseci zatvora zbog toga što je nožem ubo u leđa jednog prijatelja, ali je kasnije ta optužnica povučena. On je ušao u istoriju skijaških skokova kao prvi trostruki osvajač zlatne olimpijske medalje 1988. godine na Igrama u Kalgariju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: