Pjaniđani novi selektor Italije

Trener Montepaski Sijene Simone Pjaniđani novi je selektor košarkaške reprezentacije Italije.

Izvor: B92, basket-spot.blogspot.com

Petak, 18.12.2009.

19:51

Default images

Pjaniđani će nacionalni tim ’azura’ voditi do jula 2011. godine, a ostalo je još da se ugovor potpiše i da se obavi zvanično predstavljanje novog selektora. "Drago mi je što je došlo do dogovora. Angažman u reprezentaciji za mene je velika čast, ali i obaveza".

Pjaniđani će na klupi Italije naslediti Karla Rekalkatija, a trenersku karijeru 40-godišnjak je počeo kao asistent upravo Rekalkatiju u Sijeni. Od 2006. godine samostalno vodi tim i osvojio je tri titule, tri Superkupa i jedan kup sa neverovatnim učinkom od 92,8% pobeda.

Italija je prethodnog leta propustila Evropski šampionat prvi put posle 1963. godine i neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Turskoj sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: