Srbija ubedljiva protiv Rusije

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Rusiju ubedljivo 70:59 u meču trećeg kola Akropolis kupa u Atini.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2009.

19:42

Default images

Do uverljivog trijumfa nad šampionom Evrope, drugog na atinskom turniru, ekipa Dušana Ivkovića stigla je briljantnom igrom u trećoj četvrtini, koju je dobila rezultatom 17:4. Sredinom poslednjeg perioda naš tim imao je i plus 29 (65:36), ali su Rusi serijom trojki uspeli da izbore podnošljiv poraz. Selekciju Srbije predvodio je kapiten Nenad Krstić sa 24 poena. Ovaj meč propustili su Teodosić i Raduljica.

Krstić je šutirao 6-9 za dva i 12-14 sa linije penala, a zabeležio je i četiri skoka. Osim njega, istakli su se Novica Veličković sa 9 i Bojan Popović i Kosta Perović sa po 8 poena.

Timofej Mozgov bio je najefikasniji kod Rusa sa 15 poena, dok je Vitalij Fridzon ubacio 10. Za ekipu Dejvida Blata zbog povrede nije nastupio Viktor Hrijapa.

U prvom poluvremenu igralo se izjednačeno, ali je Srbija uspela da ode na 15-minutni odmor sa četiri poena viška (32:28). U trećem i početkom četvrtog perioda Srbija je potpuno dominirala - Krstić je lako izlazio na kraj sa protivničkim centrima, lopta je 'išla' tečno, a mnogo poena nastalo je posle odlične kretnje bez lopte, što je loš šut za tri poena (ukupno 1-10) učinilo irelevantnim.

Najveću razliku naša selekcija stvorila je sredinom poslednje deonice (65:36), ali su tada Rusi kaznili opuštanje u redovima Srbije i lakše dolazili do čistih pozicija za šut. Pogodili su Monija, Ponkrašov i Fridzon, a presingom na protivničkoj polovini Rusija je došla do još lakih poena.

Ipak, pobeda Srbije nijednog trenutka nije dolazila u pitanje i 'orlovi' su priveli meč kraju bez većih problema.

Pomoćni trener reprezentacije Srbije Aco Petrović zadovoljan je igrama na Akropolis kupu.

"Utakmica je bila tvrda na početku. Mi smo u drugoj četvrtini dobrom timskom odbranom uveli meč u normalan tok. U trećoj i početkom četvrte deonice odigrali smo zaista izuzeno dobro u odbrani, kada smo Rusima dozvolili da za 15 minuta postignu samo šest poena. Na kraju je našim igračima malo pala koncentarcija, a Rusi su braneći svoj igrački ponos serijom poena ublažili poraz. Sigurno je da su igrači umorni posle svih ovih utakmica. Međutim, ovo je bila izvanredna i uspešna provera za Evropski šampionat, jer smo igrali tri jake utakmice u tri dana i osetili ritam takmičenja kakav će biti u Poljskoj".

Srbija – Rusija 70:59 (13:13, 19:15, 17:4, 21:27)
Srbija: Popović 8 (6-6 slobodna bacanja, 2 ukr. l), Tepić 2 (3 sk), Mačvan, Erceg 2, Kecman 2 (2 as, 2 ukr. l), Marković 5 (3 sk), Tripković 4 (4 as), Bjelica 1, Krstić 24 (12-14 sl. b, 6-9 za dva, 4 sk), Perović 8 (8 sk), Veličković 9 (5 sk), Paunić 5
Rusija: Voroncevič 5 (5 sk), Kurbanov, Bikov 5, Priton 10, Mekarti 1, Sokolov, Šved, Vjalcev 4, Monija 8 (7 sk), Pankrašov 3, Kaun 8 Mozgov 15

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: