Bod Njukaslu na startu Čempionšipa

Fudbaleri Njukasla osvojili su bod u duelu sa Vest Bromom, derbiju prog kola druge engleske lige.

Izvor: B92

Subota, 08.08.2009.

20:28

Default images

U duelu dojučerašnjih članova Premijer lige Vest Brom je imao više prilika, ali je remi zaslužen. Na čelu Čempionšipa tokom noći biće Kardif, posle pobede 4:0 protiv Skantorpa, pobede su ostvarili samo još Lester i Derbi, a osam od dosadašnjih 11 mečeva završeno je bez pobednika. Kolo u nedelju zatvaraju Koventri i Ipsvič, koji sa klupe predvodi Roj Kin.

„Svrake“, koje su prošle sezone šokantno ispale iz Premijer lige, izvukle su remi zahvaljujući rezervnom golmanu Timu Krulu, koji je blistao u drugom poluvremenu. On je zamenio povređenog Harpera i napravio seriju sjajnih intervencija, omogućivši da Dejmijan Daf atraktivnim pogotkom donese bod gostima u prvom meču druge lige posle 16 godina. Za domaću ekipu debitovao je kao menadžer Roberto di Mateo. Utakmica je počela minutom ćutanja nedavno preminulom ser Bobiju Robsonu, koji je igrao za Vest Brom i trenirao Njukasl.

Dan u engleskom fudbalu obeležio je meč Lige jedan (treći nivo takmičenja), u kojem je donedavni premijerligaš Norič Siti pred svojim navijačima doživeo debakl u lokalnom derbiju sa Kolčesterom – 7:1.

U četvrtom rangu (Liga dva) uspešno je debitovao bivši selektor Engleske Sven Jeran Erikson, koji je sada sportski direktor Nots Kauntija. Najstariji profesionalni klub na svetu deklasirao je Bredford 5:0.

Premijer liga počinje sledećeg vikenda, a u nedelju od 16 časova na Vembliju se igra meč za Komjuniti šild između Mančester Junajteda i Čelsija.

Prvo kolo
Kardif Siti – Skantorp Junajted 4:0
Kristal Palas – Plimut Argajl 1:1
Derbi Kaunti – Piterboro Junajted 2:1
Lester Siti – Svonzi Siti 2:1
Preston Nort End – Bristol Siti 2:2
Kvins Park Rendžers – Blekpul 1:1
Reding – Notingem Forest 0:0
Šefild Venzdi – Barnsli 2:2
Votford – Donkaster Rovers 1:1
Vest Bromvič Albion - Njukasl Junajted 1:1
Midlzbro – Šefild Junajted 0:0
Koventri Siti – Ipsvič Taun nedelja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: