Krčmarević: "Ne plašimo se Italije"

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Slobodan Krčmarević izjavio je da će tim u startnom meču na EP protiv Italije, igrati bez straha od petostrukog prvaka.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 15.06.2009.

14:58

Default images

"Ne plašimo se Italijana. Nadam se da će utakmica pričiniti veliko zadovoljstvo igračima i da će je pamtiti po dobru u svakom pogledu", naveo je Krčmarević. Mladi stručnjak tvrdi da su naši fudbaleri svesni značaja predstojećeg duela, uveren da mogu da odgovore svim zahtevima, s obzirom da su proteklih dana vredno trenirali.

"Dobro smo prostudirali igru italijanskog tima i mislim da nas ne mogu iznenaditi. Uostalom, ni mi nismo nepoznanica za našeg protivnika", dodao je Krčmarević.

Kako je podsetio, proteklih meseci je, kao i njegov italijanski kolega Pjer Luiđi Kaziragi, prikupljao i analizirao sve podatke o protivniku.

"Znam da Kaziragi ima samo jednu dilemu. Takođe, nama je poznato da Italijani znaju da i mi imamo samo jednu nepoznanicu u startnoj postavi. Razmena informacija ide takvom brzinom u oba smera da to sprečava bilo kakav faktor iznenađenja", tvrdi Krčmarević.

On je naglasio da je Italija poslednjih pet utakmica odigrala u istom sastavu, a da se jedina promena dešava na poziciji zadnjeg veznog reda, dok su sve ostale poznate.

Srbija će u startnom meču na šampionatu, sasvim izvesno, igrati bez Ivana Obradovića koji se još nije oporavio od povrede, a njegov povratak u ekipu Krčmarević očekuje tek u susretima sa Belorusijom i Švedskom.

"Obradović je juče prvi put od dolaska u Helsinborg dobro trenirao. To je značajna vest i nagoveštaj da na njega mogu računati u narednim mečevima", precizirao je Krčmarević.

Reprezentacija Srbije će, prema njegovoj odluci, protiv Italije krenuti u formaciji sa dva špica, dok će u srednjem redu biti tri, a u zadnjoj liniji četiri fudbalera.

"Ne smemo dozvoliti Italiji presing igru i zbog toga moramo igrati sa malo dodira i brzo odlagati loptu na stranu", objasnio je Krčmarević.

On je podsetio da je Italija petostruki prvak Evrope i da na svako takmičenje dolazi sa najvišim ambicijama, ali je naglasio da da ni naša očekivanja na prvenstvu nisu ništa manja.

"Srbija ima dobre igrače i sjajan tim, što se vidi i oseća na treninzima. Dobro smo radili i nema razloga da se bilo čega i bilo koga plašimo. Spokojno očekujem početak sutrašnjeg meča", zaključio je Krčmarević.

Fudbaler Crvene zvezde Nemanja Pejčinović smatra da je rival opasan, ali da Srbija ima šanse.

"Pred nama je opasan i kvalitetan rival. Zato moramo držati koncentraciju svih 90 minuta, jer znamo kako Italijani mogu da naplate svaku protivničku grešku. Analizirali smo sve njihove napadače i dobro ih upoznali. Od selektora Krčmarevića i njegovog stručnog tima dobili smo dovoljno informacija kako i u kom sistemu igraju Italijani. Protivnik je spreman, ali ni mi nećemo odstupiti od zacrtanih planova", rekao je Pejčinović.

Utakmica između Srbije i Italije igra se u utorak na stadionu Olimpija u Helsinborgu od 20.45 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: