NLB: FMP pobedio Zadar

Košarkaši FMP-a pobedili su Zadar 82:78, u 23. kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2009.

20:26

Default images

Ekipa iz Železnika je tako zabeležila desetu pobedu ove sezone, i trenutno je na sedmom mestu na tabeli. Sa druge strane, Zadar je porazom znatno umanjio šanse za plasman na završni turnir. Zadrani sada imaju osam poraza, dva više od Cibone i Hemofarma, i tri više od Crvene zvezde.

Dragan Labović bio je ponovo najbolji pojedinac u sastavu ekipe iz Železnika sa 18 poena i osam skokova. Plej Nemanja Protić bio je najefikasniji sa 21 poenom, a još dva igrača bila su dvocifrena u domaćoj ekipi. Miroslav Raduljica postigao je 13, a Predrag Samardžiski 12 poena. U ekipi Zadra Dejan Ivanov je postigao 25 poena, Todor Gečevski dodao je 20, a Hrvoje Perić 10 poena.

Ekipa Milovana Stepandića odlučujuću prednost u ovom duelu stekla je već posle prvih deset minuta. FMP je posle prve deonice vodio sa ubedljivih 28:11, i do kraja je sačuvao vođstvo. Zanimljiv je podatak da su Zadrani jedinu prednost na meču imali na samom početku kada je Gečevski pogodio za 2:0. U samom finišu meča hrvatska ekipa u nekoliko navrata imala je minus dva, ali FMP nije dozvolio preokret i trijumfovao je.

U narednom kolu tim iz Železnika gostuje Zagrebu, a Zadar na svom terenu dočekuje Crvenu zvezdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: