Keln slavio u Minhenu, poraz Herte

Fudbaleri Kelna priredili su najveće iznenađenje u 21. kolu nemačke Bundeslige, pošto su u gostima pobedili minhenski Bajern rezultatom 2:1.

Izvor: Saša Ozmo

Subota, 21.02.2009.

17:30

Default images

Za oba gola ’jarčeva’ asistirao je Srbin Nemanja Vučićević. Vodeća Herta izgubila je od Volfsburga 2:1, a Štutgart i Hofenhajm remizirali su 3:3. Kotbus je sa 2:1 pobedio Verder (gol Ivice Ilijeva), a Arminija i Bohum su podelili bodove 1:1. Ajntraht je sa 1:0 dobio Karlsrue u gostima, a Borusija je u Menhengladbahu savladala Hanover 3:2.

Bajern je u prvom delu prvenstva rutinski savladao Keln 3:0, ali je utakmica na Alijanc Areni bila sušta suprotnost tog meča. Keln je stvorio veliki broj šansi i na poluvremenu je imao dva gola viška. U 22. minutu Fabris Ehret iskoristio je dodavanje Nemanje Vučićevića, a nekada fudbaler OFK Beograda bio je asistent i za pogodak Danijela Brosinskog u 34. minutu.

Tim Jirgena Klinsmana, iako je imao inicijativu, nije uspeo da smanji rezultat sve do 84. minuta. Tada je Danijel van Bujten posle ubacivanja Van Bomela glavom sproveo loptu u gol. Do kraja su Bavarci dominirali terenom. Propustili su nekoliko šasni, a sjajan na golu ’jarčeva’ bio je Kolumbijac Farid Mondragon.

Bajern je slavio samo jednom u poslednjih pet ligaških utakmica, dok se Keln trijumfom učvrstio u sredini tabele.

I Herta, lider na tabeli, doživela je poraz. Srpski reprezentativci Gojko Kačar i Marko Pantelić ponovo nisu nastupali zbog povreda, ali su Berlinci i pored toga poveli golom Cicera u 62. minutu. Ipak, Bosanac Edin Džeko je svojim devetim i desetim golom u sezoni preokrenuo rezultat i doneo Volfsburgu desetu prvenstvenu pobedu.
Obračun golgetera na Gotlib Dajmleru u Štutgartu završen je nerešenim rezultatom. Mario Gomez postigao je dva gola za domaćina, Kakau jedan, dok je Demba Ba postigao tri pogotka i učinio odsustvo Vedada Ibiševića neupadljvim. Hofenhajm je propustio fantastičnu priliku da se ponovo osami na čelu tabele, pošto je Sejad Halihović u 90. minutu promašio jedanaesterac.

Energi Kotbus je u finišu meča došao do vrlo važnog trijumfa u borbi za opstanak, pošto je Dimitar Rangelov na asistenciju Tima Rosta doneo domaćinu tri boda protiv Vedera. Tim iz Bremena poveo je u 46. minutu golom Huga Almeide, ali je bivši igrač Partizana Ivica Ilijev izjednačio pet minuta kasnije. Branko Jelić presedeo je meč na klupi za rezerve.

Rezultati 21. kola:
Arminija Bilefeld – Bohum 1:1
Mijatović 83 - Klimovic 30
Bajern – Keln 1:2
Van Bujten 84 - Ehret 22, Brosinski 34
Kotbus – Verder 2:1
Iliev 51, Rangelov 90 - Almeida 46
Karlsrue – Ajntraht 0:1
Kaio 54
Borusija Menhengladbah – Hanover 3:2
Bomjohan 36, Marin 43, Nojvil 83 - Pinto 53, Šulc 77
Štutgart – Hofenhajm 3:3
Kakau 26, Gomez 31, 63 - Ba 24, 45, 67
Volfsburg – Herta 2:1
Džeko 71, 84 - Cicero 62

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: