JJ u četvrtfinalu Pariza

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Parizu.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2009.

16:44

Default images

Posle pobede nad Frančeskom Skijavone u sredu, Jankovićeva, druga nositeljka u Parizu, uspešno je preskočila i sledeću prepreku, Kineskinju Na Li, ovaj put pobedom u tri seta, sa 6:0, 3:6, 6:2. U četvrtfinalu igraće sa Aliz Korne. Francuskinja je u drugom kolu bila bolja od Slovakinje Danijele Hantuhove, takođe sa 2:1.

Jankovićeva je odlično otvorila meč sa Kineskinjom. Dobila je prvi set sa 6:0 i osvojila 9 od prvih 10 gemova na meču. Ipak, Li je zatim i sama napravila seriju od 5:0 i došla do izjednačenja na 1:1 u setovima posle 6:3 u drugom.

U trećem setu Srpkinja je povratila kontrolu nad duelom i uz tri brejka došla do set i meč lopte iako je i sama izgubila jedan servis-gem. Meč je trajao sat i 38 minuta.

Rivalka Jankovićeve u četvrtfinalu, Francuskinja Korne, postavljena je za petu nositeljku. Njih dve su do sada odigrale dva meča i oba su pripala Jankovićevoj, uključujući i finale Rima 2008. godine.

Turnir u Parizu igra se za nagradni fond od 700.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: