Iscrpljeni Đoković doživeo novi poraz!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je već u drugom kolu Mastersa u Majamiju od Benoa Pera u dva seta.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

19:55

Iscrpljeni Đoković doživeo novi poraz!
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković je imao energije samo za prvih 20 minuta, iako je pauzirao skoro tri meseca posle Australijan opena, pa je izgubio rezultatom 6:3, 6:4.

Novak je dobro počeo duel na Floridi, činilo se da ima kontrolu u nekoliko uvodnih gemova, ali je Francuz odlično parirao.

Međutim, jedan gem je bio prekretnica – kod rezultata 3:3 u prvom setu odigrao je katastrofalno i potpuno izgubio energiju. Per je bio u naletu, napravio je seriju gemova kojom je došao do vođstva u setovima, da bi ozbiljno pripretio početkom drugog.

Taj talas je Đoković preživeo, a i kada je pretrpeo novi brejk za 4:2, uspeo je da se ekspresno vrati. Ipak, taj period dobre igre je bio kratkotrajan, opet je posustao u finišu i doživeo novi poraz.

Francuz je na ovaj način sprečio srpski derbi jer će u sledećoj rundi igrati protiv Filipa Krajinovića koji je lako izašao na kraj sa Lijamom Brodijem – 6:3, 6:2.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 7.972.535 dolara, a titulu brani prvi igrač na ATP listi Rodžer Federer.

Tok meča:

4:6 – BREJK PERA – NOVI PORAZ ĐOKOVIĆA! Veoma loš kraj meča za višestrukog šampiona Mastersa u Majamiju. Počeo je opet dvostrukom servis greškom, da bi onda Benoa opalio viner bekhendom po paraleli. Usledila su još dva dobra riterna i kraj meča za manje od 70 minuta.

4:5 – Opet dobri servisi Francuza i sada on lako prevazilazi malu krizu.

4:4 – Konačno lagan gem – ‘momentum’ je sada na strani našeg tenisera koji igra mnogo ofanzivnije i dolazi do izjednačenja.

3:4 – RIBREJK ĐOKOVIĆA! Vratio se srpski teniser već u sledećem gemu. Peru se malo stegla ruka, ali je i Novak zakoračio u teren i zaigrao ofanzivnije. Došao je do brejk šanse i sjajno je realizovao insajd-in forhendom.

2:4 – PER PRAVI BREJK I U DRUGOM SETU! Ono što je moglo da se pretpostavi, dogodilo se u šestom gemu drugog seta. Izvlačio se Đoković, ali sada nije mogao – počeo je gem duplom greškom, onda napravio još nekoliko i kada je izbacio bekhend iza osnovne linije, pretrpeo je brejk.

2:3 – Per lagano osvaja dva gema, Novak nekako uspeva da ga prati i u drugom setu za sada nema brejkova.

1:1 – Činilo se da možemo da vidimo period u kojem će Benoa prelomiti susret, posebno zato što je osetio da je protivnik u lošem fizičkom stanju. Drop šotovima ga je izluđivao i došao do tri vezane brejk šanse. Srećom, tada je malo proradio Đokovićev servis i uspeo je da se izvuče. Prošao je kroz težak gem i izjednačio.

1:0 – Đoković potpuno bez energije što Per lako koristi. Servisima pravi prednost i osvaja novi gem. 3:6 – ĐOKOVIĆ IZGUBIO PRVI SET! Iako je na početku susreta delovao raspoloženo i razigrano, već posle dvadesetak minuta Đoković je delovao vidno umorno. Teško se nameštao na udarce, izgubio je dubinu i počeo više da greši. Imao je 40:0 u devetom gemu, ali je izgubio pet vezanih poena, ujedno i prvi set.

3:5 – Momak iz Avinjona u sledećem gemu neverovatno servira, gubi samo jedan poen i dolazi na gem do seta.

3:4 – BREJK ZA PERA! Činilo se da je srpski teniser uhvatio ritam, ali je onda usledio jedan traljav gem. Prvo je Per odigrao sjajn drop šot, pa je posle greške bilo 0:30. Ubrzo je Francuz došao do dve vezane brejk šanse, prvu nije iskoristio, ali je kod druge Novak ubacio lagan forhend i sada će morati da "juri" rivala.

3:3 – Po još jedan siguran gem na obe strane, Per za sada sjajno parira našem teniseru, posebno sa bekhend strane.

2:2 – Pretio je osvajač 12 Grend slemova u četvrtom gemu, imao 15:30 posle odličnog riterna forhendom, ali se Per opet izvukao dobrim servisima.

2:1 – Pripretio je Benoa dobrim udarcem na startu gema, ali je Srbin uzvratio i atraktivnom igrom došao do 40:15. Prvi bekhend je promašio, da bi drugi pogodio i došao do novog vođstva. Francuz je pao kod tog poslednjeg udarca, srećom bez težih posledica.

1:1 – Namestio je Novak ruku i vezao dva poena na servis rivala, da bi potom Francuz odgovorio izuzetnim potezima. Bekhend viner, pa drop šot i dva uspešna servisa za izjednačenje u gemovima.

1:0 – Duel u Ki Biskejnu počeo je dugom razmenom od preko 20 udarca, ali je onda ubacio i sledeća tri servisa i bez problema osvajao poene. Dobar uvodni gem koji je dobio bez izgubljenih poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

605 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: