Grend slem legenda puni 36 godina

Jedan od najvećih tenisera svih vremena Rodžer Federer slavi u utorak 36. rođendan.

Izvor: MLJ

Utorak, 08.08.2017.

08:30

Grend slem legenda puni 36 godina
Getty images

Pre manje od mesec dana Federer je oborio rekord Vilijema Renšoa i Pita Samprasa u broju osvojenih Vimbldona i osamio se na vrhu sa osam trofeja.

Legendarni Švajcarac je u ovu sezonu ušao gotovo otpisan posle pauze, imajući u vidu koliko godina puni teniser rođen 8. avgusta 1981. godine.

Federer je svima odgovorio skorom 31-2 do sada, pet titula, od čega dva Grend slema, Australijan Open i Vimbldon i dva mastersa Indijan Vels i Majami.

Prvi meč koji će Federer igrati kao 36-godišnjak, igraće protiv Kanađanina Petera Polanskog na mastersu u Montrealu.

Povrh svega, Federer se na severno-američkoj turneji do US Opena bori i za povratak na prvo mesto na listi kako bi produžio sopstveni rekord po broju nedelja na vrhu – 302.

Najveća konkurencija će ka tom cilju čoveku iz Bazela je Rafael Nadal koji bi postao prvi dolaskom do polufinala u Montrealu.

Švajcarac u 37. godinu ulazi kao osvajač 19 Grend slem titula. I ne namerava da stane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: