Grand pri: Devojke povele, pa ostale bez finala

Odbojkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale završnog Grand pri turnira u Nanđingu, pošto su u polufinalu poražene od Brazila posle preokreta.

Izvor:

Subota, 05.08.2017.

11:00

Grand pri: Devojke povele, pa ostale bez finala
Getty images

Brazilke su slavile posle četiri seta igre 3:1, po setovima 20:25, 25:23, 25:14, 25:23.

Izabranice Zorana Terzića su dobre počele, prelomile uvodni set u pravom trenutku i bez većih problema ga rešile u svoju korist, za vođstvo.

Međutim, kao i u prethodnim mečevima, došlo je do oscilacija i pada u igri, što su rivalke najpre iskoristile za izjednačenje, a potom i za totalni preokret. Najubedljivije su bile u trećem setu, da bi u istom ritmu nastavile i u četvrtom. Iako su naše devojke uspele da se vrate i uvedu ovaj period igre u neizvesnu završnicu, rivalke nisu dozvolile ulazak u odlučujući set i overile trijumf za finale.

Selekciji Srbije nije pomogla odlična igra Tijane Bošković, koja je imala 31 poen.

Srbija će se za treće mesto boriti protiv poraženog iz drugog polufinalnog duela, u kom će se sastati Italija i domaćin Kina.

Utakmica za treće mesto igraće se u nedelju u 9.00, dok će finale početi u 14.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: