Favoriti silni, Srbija na Brazil ili Australiju

Vaterpolisti Srbije će u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti igrati protiv boljeg iz duela Australije i Brazila. I Hrvatska i Crna Gora dominantne.

Izvor: MLJ

Petak, 21.07.2017.

23:22

Favoriti silni, Srbija na Brazil ili Australiju
Getty images

"Barakude" su u trećem kolu Grupe D razbile Japance sa 16:6, a crnogorske "Ajkule" u Grupi A Kazahstan sa 13:5. Obe nacionalne selekcije su završile prve u grupama.

Vaterpolo reprezentacija Srbije je kao pobednik Grupe C obezbedila direktan plasman u četvrtfinale.

Četvrtfinalni meč "Delfini" igraju u utorak protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe A (Brazil) ili trećeplasiranog iz Grupe B (Australija).

Direktno su prošli i Crnogorci koji će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Japana i Grčke gde su Grci favoriti. Italijani su pobedili Australiju sa 13:5, ali su završili iza Mađara zbog gol razlike, pa bi Hrvatska sa Italijanima mogla da igra svoj četvrtfinalni meč.

Mađari igraju sa Špancima ili Rusima u četvrtfinalu posle pobede nad Francuskom 13:7, dok će Italijane na putu do duela sa Hrvatskom pokušati da iznenadi Kazahstan.

Baraž utakmice za četvrtfinale se igraju u nedelju, a četvrtfinala u utorak. Ako Srbija prođe četvrtfinale kao što se očekuje, u polufinalu se ukršta sa grupom u kojoj je Hrvatska, pa bismo već u polufinalu mogli da vidimo reprizu finala sa Olimpijade u Riju i Svetskog prvenstva u Kazanju.

Srbija je u obe te utakmice slavila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: