Zverev izbacio Vavrinku, Federer kroz taj-brejkove

Stan Vavrinka eliminisan je u osmini finala Mastersa u Majamiju od mlade nade Aleksandera Zvereva posle preokreta – 4:6, 6:2, 6:1.

Izvor:

Sreda, 29.03.2017.

08:53

Zverev izbacio Vavrinku, Federer kroz taj-brejkove
Getty Images

Oba igrača imala su svoje prilike u uvodnom setu, propustivši po nekoliko brejk lopti, ali je delovalo da će prvi nosilac iz Švajcarske na iskustvo prelomiti meč.

U pravom trenutku, u desetom gemu koristi svoju četvrtu šansu i stiže do vođstva u setovima.

Međutim, devetnaestogodišnji Nemac kao da se 'naljutio' posle gubitka prvog dela igre – drugi je otvorio tako što je rivalu oduzeo servis, da bi isto ponovio i nedugo zatim za ekspresno izjednačenje – 6:2.

Nastavio je u istom ritmu, Stanova igra u potpunosti se raspala, dok je Saša svoju furioznu seriju završio sa nova tri brejka za još ubedljivijih 6:1.

Njegov rival u borbi za polufinale biće Australijanac Nik Kirjos, koji je bez većih problema u dva seta porazio Davida Gofana iz Belgije – 7:6(5), 6:3.
Getty Images
Trijumfalnu seriju i igru u sjajnoj formi nastavio je i Rodžer Federer, pobedivši Roberta Bautistu-Aguta u dva taj-brejka – 7:6(5), 7:6(4).

Španac ima za čime da žali, pošto je napravio brejk u savršenom trenutku prvog seta i imao priliku da svojim servisima stigne do vođstva, ipak – Švajcarac je, kao bezbroj puta u karijeri, uzvratio bez izgubljenog poena i potom jednim mini-brejkom rešio taj-brejk u svoju korist.

Ni drugi set se nije previše razlikovao, Rodžer je krenuo brejkom, Roberto je ovoga puta bio taj koji je odmah ima odgovor, ali je ponovo bio lošiji u 13. gemu.

Federera sada čeka duel sa Čehom Tomašom Berdihom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: