Atletiko srušio Bajern, preokret Barse, 28 golova!

Čak 28 golova postignuto je na mečevima 2. kola Lige šampiona u prve četiri grupe, a veliki derbi pripao je Atletiko Madridu.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

20:20

Atletiko srušio Bajern, preokret Barse, 28 golova!
Getty images

Ekipa Dijega Simeonea je u reprizi prošlogodišnjeg polufinala savladala minhenski Bajern na Visente Kalderonu rezultatom 1:0.

U drugom meču grupe D Rostov i PSV su u Rusiji odigrali nerešeno 2:2.

U grupi A Pari Sen Žermen je pobedio Ludogorec u Bugarskoj posle preokreta sa 3:1, dok je Arsenal uz dva gola Tija Volkota slavio protiv Bazela rutinski u Londonu sa 2:0.

Mnogo golova viđeno je i u Napulju gde je Napoli protiv Benfike slavio sa 4:2, a u drugom meču B grupe Bešiktaš i Dinamo Kijev odigrali su nerešeno 1:1.

Najzanimljiviji dueli odigrani su u grupi C. Seltik je tri puta vodio protiv lidera Premijer lige Mančester sitija, ali je tim Pepa Gvardiole odneo bod iz Glazgova – 3:3. Mnogo problema imala je i Barselona protiv Borusije Menzhengladbah bez Mesija, ali je napravila preokret u drugom poluvremenu i slavila je sa 2:1.

LŠ, 2. kolo:

Grupa A:
Ludogorec – PSŽ 1:3
Natanael 16 - Matuidi 41, Kavani 55, 60
Arsenal – Bazel 2:0
Volkot 7, 25

Tabela: PSŽ 4, Arsenal 4, Ludogorec 1, Bazel 1.

Grupa B:
Bešiktaš - Dinamo Kijev 1:1
Kvarežma 29 - Cigankov 65
Napoli – Benfika 4:2
Hamšik 21, Mertens 51, 58, Milik 54p - Guedes 71, Salvio 86

Tabela: Napoli 6, Bešiktaš 2, Dinamo 1, Benfika 1.

Grupa C:
Borusija Menhengladbah – Barselona 1:2
Azar 34 - Turan 66, Pike 74
Seltik – Mančester siti 3:3
Dembele 3, 46, Tirni 21 - Fernandinjo 11, Sterling 29, Nolito 55

Tabela: Barselona 6, Mančester siti 4, Seltik 1, Menhengladbah 0.

Grupa D:
Atletiko Madrid – Bajern 1:0
Karasko 36
Rostov – PSV 2:2
Poloz 8, 37 - Proper 14, De Jong 45

Tabela: Atletiko 6, Bajern 3, PSV 1, Rostov 1.
Getty images
Arsenal je nastavio sa veoma dobrim igrama, praktično neprimetno, a uz to je sjajnu formu zadržao i Tio Volkot. Postigao je oba gola, a prethodno je bio strelac i protiv Čelsija u Premijer ligi.

Arsenal ima 4 boda na deobi prve pozicije, ali bolju gol razliku ipak ima PSŽ koji je gubio od Ludogoreca do 41. minuta. Natanael je postigao gol za Bugare u 16. minutu, ali je Matuidi izjednačio u pravom trenutku.

Preokret je doneo Kavani u 56. minutu, a u 59. je usledio momenat odluke pošto je Moti promašio paenal za 2:2. Samo minut kasnije Kavani je overio pobedu.
Getty images
Napoli je već posle prva dva kola istakao kandidaturu za osvajanje prve pozicije u grupi B. Napolitanci imaju maksimalnih 6 bodova posle ubedljive pobede protiv Benfike od 4:2.

Hamšik je u 20. minutu postigao jedini gol u prvom poluvremenu, a sve je rešeno u periodu od 51. do 58. minuta kada su Mertens dva puta i Milik sa penala pogodili za 4:0. Do kraja su gosti smanjili golovima Guedesa i Salvija. Maksimović je igrao od 11. minuta za domaćina, dok je Fejsa na drugoj strani zamenjen osam minuta pre kraja.

U drugom meču grupe Bešiktaš nije uspeo da savlada Dinamo Kijev kod kuće. turski tim je poveo golom Kvarežme u 29. minutu, a bod gostima doneo je Cigankov 25 minuta pre kraja. Duško Tošić odigrao je celu utakmicu za turski sastav.
Getty images
Sjajni dueli viđeni su u C grupi. Siti je stigao u Glazgov u velikoj formi, ali je tim Brendana Rodžersa ostao neporažen, a mogao je lako i do pobede. Nije odbrana Sitija na čelu sa Kolarovim imala svoj dan, pa je domaćin tri puta vodio golovima Dembelea (2) i Tirnija. Ipak, Fernandinjo, Sterling i Nolito doneli su Sitiju sasvim zadovoljavajući bod.

Na tabeli sa 6 bodova vodi Barselona koja je uspela bez Mesija da slavi u Menhengladbahu sa 2:1. Bio je to poseban meč za golmana Barse Ter Stegena koji je provao 14 godina u nemačkom sastavu, a Nemci su golom Azara iz 34. minuta vodili sve do 65. minuta.

Tada je Arda Turan izjednačio na dodavanje Nejmara, a 16 minuta pre kraja Đerar Pike je posle dodavanja Suaresa doneo preokret i tri boda.
Getty images
U derbiju večeri Dijego Simeone je dokazao da nije slučajno izbacio pro+šle sezone Bajern u polufinalu. Bavarci su imali posed, imali su i nekoliko odličnih šansi, ali ih nisu iskoristili i protiv Atletika se takve stvari uvek skupo plate.

Karasko je u 35. minutu postigao jedini gol na utakmici, a šest minuta pre kraja Grizman je propustio priliku da overi pobedu pošto je promašio penal. U drugom meču grupe Rostov je protiv PSV-a vodio dva puta, ali su Proper i De Jong doneli bod gostima iz Ajndhovena. Sva četiri gola postignuta su u prvih 45 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: