Nadal preživeo Sousu, ide na Marija

Rafael Nadal dobio je prvih sedam gemova protiv Žoaa Souse, ali je na kraju uz mnogo poteškoća obezbedio plasman u polufinale Mastersa u Madridu.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

18:20

Nadal preživeo Sousu, ide na Marija
Getty images

Posle furioznog prvog seta Portugalac se vratio, pa je Nadal na kraju slavio sa 6:0, 4:6, 6:3.

Nadal je sjajno počeo duel, iskoristio je nervozu rivala na početku i uz tri brejka je lako dobio prvi set. Dobio je Španac i uvodni gem drugog seta, pa ništa nije nagoveštavalo dramu u nastavku.

Sousa je igrao sve bolje, u šestom gemu je spasao tri brejk lopte, a onda je u devetom oduzeo servis rivalu i uspeo je da odservira za 1-1.

Početkom trećeg seta Nadal je bio nervozan, posebno posle neiskorišćenih brejk šansi u drugom gemu, ali Sousa nije uspeo to da iskoristi i popustio je u osmom gemu kada je Nadal napravio ključni brejk.

Španca u polufinalu čeka Endi Mari koji ga je prošle godine pobedio u finalu ovog turnira, dok se u drugom polufinalu sastaju Nišikori i Raonić ili Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: