ANGT: Zvezdini klinci bez trofeja

Juniori Crvene zvezde izgubili su od Reala u Madridu sa 73:70 u finalu ANGT završnog turnira Evrolige.

Izvor: SO

Nedelja, 17.05.2015.

12:43

Default images
kkcrvenazvezda.rs

Šut za produžetak imao je Aranitović, ali je promašio sa oko devet metara, pa se Real revanširao Zvezdi za prošlogodišnji poraz u finalu.

Crveno-beli su bolje počeli meč, vodili su sa osam poena razlike, ali je Real brzo uhvatio priključak i od druge četvrtine uglavnom je kontrolisao meč.

Madriđani su početkom poslednje deonice poveli sa 65:54, ali nisu uspeli definitivno da prelome meč – Zvezda se vratila u igru najviše zahvaljujući Aranitoviću i Simaniću, ali nekoliko grešaka u finišu koštali su trofeja tim Slobodana Klipe.

Aleksandar Aranitović predvodio je Zvezdu sa 26 poena (5-14 za dva, 3-10 za tri), 6 skokova i 5 ukradenih lopti, a Vojislav Stojanović upisao je 15 poena (4-9 za dva, 2-9 za tri), 12 skokova i 6 asistencija, ali je u završnici napravio faul u napadu i sa penala šutirao 1-4. ’Dvocifren’ je bio još Boriša Simanić sa 11 poena (3-8 iz igre) i 11 skokova.

Kod Reala je Jonatan Bareiro bio najefikasniji sa 19 poena (5-9 iz igre), Santijago Justa dodao je 15 poena, Luka Dončić imao je 14 poena (5-17 iz igre) i 11 skokova, a blistao je Emanuel Kate sa 11 poena i po 8 skokova i rampi.
Zvezda je na startu stvorila osam poena viška posle koša uz faul Radanova (13:5), Real se nakratko vratio u igru, ali su crveno-beli zahvaljujući Stojanoviću i Aranitoviću na prvi dvominutni odmor otišli sa +7 (22:15).

Predvođeni sjajnim Dončićem, koji je ubacio dve trojke u nizu i jedno polaganje, Real pravi seriju 13:2 na početku druge četvrtine i dolazi do četiri poena prednosti. Zvezda se potom trgla i uspostavila ravnotežu, Stojanović i Miladinović držali su crveno-bele u igri, a na poluvremenu je bilo 39:37 za Real.

Na početku treće četvrtine nismo videli koš dva i po minuta, domaći su prvi prekinuli post, ali su Aranitović i Stojanović trojkama izjednačili rezultat (43:43).

Usledio je nešto slabiji period u igri Zvezde, uz nekoliko izgubljenih lopti, pa se Real ponovo odlepio – bilo je +6, Aranitović i Stojanović pogodili su šut sa distance i ulaz, ali su Madriđani ponovo uzvratili i poveli sa 54:47.

Tajm aut Slobodana Klipe nije dao rezultat, Zvezda je bila u očigledmok krizi i posle koša uz faul Bareira videli smo prvu dvocifrenu prednost na utakmici (59:49), a na kraju treće četvrtine bilo je 59:51.

Real je došao i do +11, tu prednost domaći su čuvali sve do polovine poslednjeg perioda, a serijom 6:0 sa Simanićem na čelu Zvezda je prišla na 66:62 na nešto više od četiri minuta do kraja.

Posle bacanja Aranitovića Zvezda je prišla i na tri poena zaostatka, mogla je i na dva, ali je Stojanović pri zaostatku 69:65 promašio oba penala, drugo tako što mu je lopta iskliznula i nije ni dobacio do koša.

Međutim, Aranitović je držao Zvezdu u igri – uprkos nekim timskim propustima na skoku, trojkom upravo Aranitovića crveno-beli su prišli na -1 na 14 sekundi do kraja (71:70).

Bareiro je pogodio oba penala, crveno-beli su imali napad, ali je Rakićević loše izveo loptu iz auta. Justa je promašio oba penala, a Aranitović je uz zvuk sirene promašio sa oko devet metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: