Stanković novi selektor Srbije?

Proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković biće selektor Srbije, nezvanično saznaje B92, a reprezentaciju će na meču sa Grčkom voditi Radovan Ćurčić.

Izvor: B92

Subota, 15.11.2014.

14:03

Default images

Čurćić, inače selektor mlade reprezentacije Srbije, trebalo bi da bude prelazno rešenje, a Stanković će, ukoliko dođe do dogovora, debitovati na klupi ’Orlova’ na meču sa Portugalom u martu.

Stanković je prvi pik Fudbalskog saveza Srbije i iako nije još doneta konačna odluka, iz opravdanih razloga, pošto kasnije tokom dana igra oprošajni meč u dresu Crvene zvezde, veruje se da je to pravo dugoročno rešenje za naš tim.

Stankoviću bi to trebalo da bude prvi posao prvog trenera u karijeri, a do sada je obavljao funkciju pomoćnika u Udinezeu.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije u karijeri je igrao za tri kluba – Crvenu zvezdu, Lacio i Inter. Najduži period proveo je u dresu ’nerazura’, čije boje je branio od 2004. do 2013. godine, a u njemu je i završio igračku karijeru prošle godine.

Stanković je za reprezentaciju odigrao 103 meča, po čemu je rekorder, i 15 puta se upisivao u strelce.

Pravi oproštaj od aktivnog igranja fudbala Stanković nije imao, ali će ga na neki način dobiti od 17 časova u dresu Crvene zvezde protiv Udinezea. Stanković će poneti kapitensku traku ’crveno-belih’, a posle tog meča trebalo bi da budu jasniji njegovi planovi po pitanju reprezentacije.

'Orlovi' su bez selektora ostali u subotu, kada je ostavku posle poraza od Danske podneo Dik Advokat. Pod njegovim vođstvom, naš tim je zabeležio jednu pobedu, dva remija i jedan poraz, ali treba napomenuti da je taj jedini trijumf nad Albanijom službenim rezultatom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

334 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: