Obradović zvanično u Fenerbahčeu

Srpski stručnjak Željko Obradović u utorak je zvanično postao trener Fenerbahčea, nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor vredan tri miliona evra.

Izvor: JT

Utorak, 02.07.2013.

14:48

Default images

Obradović se na taj način vratio u košarku jer je u proteklih godinu dana pauzirao, posle 13 godina provedenih na klupi Panatinaikosa.

Fenerbahče je bez većih rezultata poslednjih godina i pored mnogo ulaganja u tim, a u klubu veruju da će im dovođenje Obradovića pomoći da naprave veliki korak ka ispunjenju ciljeva, odnosno osvajanja trofeja.

Obradović je pre mesec dana počeo pregovore sa Fenerbahčeom, o čemu je pisao B92, ali tada dogovor nije postignut. Tokom njegove pauze često se spekulisalo gde bi mogao da nastavi karijeru, pominjana je čak i NBA liga.

Tokom svoje karijere Obradović je osvojio osam titula u Evroligi, 11 šampionata Grčke, seda grčkih Kupova, dva Kupa Saporta, jedan italijanski Superkup i duplu krunu u srpskom prvenstvu.

Sa reprezentacijom je osvajao zlata na Evropskom i Svetskom prvenstvu 1997. i 1998. godine, srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i bronzu na Evropskom prvenstvu 1999.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: