Stanković šampion Evrope u boksu

Srpski bokser Nenad Stanković postao je prvak Evrope u poluteškoj kategoriji u IBF verziji, pošto savladavši Hamzu Vanderu, Šveđanina poreklom iz Ugande.

Izvor: AK

Subota, 30.03.2013.

08:22

Default images

Stanković je do pobede došao prekidom sudije u četvrtom rundi, posle serije munjevitih udaraca srpskog boksera zbog kojih je Vandera nekoliko puta bio u nokdaunu.

Stankoviću je ovo druga titula posle naslova prvaka sveta u kruzer kategoriji koju je osvojio u Beogradu 2011. godine. On je najavio borbu za prvaka sveta protiv aktuelnog šampiona Abrahama Artura.

"Ova pobeda mi mnogo znači, ona predstavlja iskorak za mene i moju državu i zato je posvećujem Srbiji i predsedniku Nikoliću", rekao je Stanković Tanjugu.

Novi prvak Evrope u poluteškoj kategoriji ocenio je protivnika kao izuzetno brzog i eksplozivnog, ali je kao razlog svoje pobede istakao taktiku.

"Znao sam da se radi o brzom bokseru i zato sam ga pobedio upravo njegovim oružjem", rekao je Stanković koji je u četvrtoj rundi protivniku "sasuo pravu artiljerijsku paljbu", nateravši sudiju da prekine meč.

Ova borba imala je intersantne uvodne mečeve u kojima su se posebno istakli ženski dueli. Među njima je briljirala mlada novopazarska
bokserska zvezda Ajla Lukač, koja je pobedila Aleksandru Mitić.

Ona je čvrstim stavom i stabilnim udarcima pokazala da ženski boks u Srbiji ima perespektivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: