LŠ: Remi Dinama, debakl Želje

U prvim utakmicama drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Dinamo je u nadoknadi vremena ostao neporažen, dok je Željezničar doživeo debakl.

Izvor: AK

Sreda, 18.07.2012.

21:57

Default images

U derbiju ove runde Dinamo je gubio od bugarskog šampiona Ludogoreca do 91. minuta, ali je golom Rukavine ostao neporažen.

Sa druge strane, Željo je vodio na poluvremenu, ali je Maribor u nastavku preokrenuo na 4:1. Poraz na svom terenu doživela je Budućnost, a sa 2:0 Slask verovano već može da se okrene trećoj fazi kvalifikacija. Revanš mečevi igraju se za sedam dana.

U veoma tvrdom meču u Bugarskoj, Ludogorec je minimalnu terensku inicijativu iskoristio u 67. minutu kada je Marselinjo glavom doneo prednost, do skora amaterskom timu.

Dinamo je u nastavku pretio, ne previše opasno, da bi u poslednjim trenucima ipak stigao do izjednačenja. Posle centaršuta Vide sa leve strane, na drugoj stativi je bio Samir i loptu vratio na drugu stranu, tamo je bio sam Rukavina koji je bio brži od golmana i glavom loptu ubacio u mrežu.



Zanimljivo je bilo i na "Ljudskom vrtu". Već u 16. minutu Željezničar je poveo preko Adilovića, pa je u nastavku sarajevski tim na sve moguće načine pokušavao da sačuva gol. Dobro mu je to išlo do kraja poluvremena, da bi u drugom katastrofalnom igrom i greškama štopera, Željo ubedljivo poražen.

Već u drugom minutu nastavka Maribor je izjednačio preko Beriča, u 67. minutu Jadranko Bogićević je bespotrebno napravio penal koji je Mezga pretvorio u preokret. Deset minuta kasnije Jaki je ponovo pogrešio, a Berič potvrdio pobedu domaćina. Plasman u sledeću rundu Mariboru je verovatno doneo gol Tavareša u poslednjem minutu.
fkbuducnost.co.me
Poraz je doživeo još jedan tim iz nekadašnje Jugoslavije. Budućnost je na svom terenu poražena od poljskog Slaksa 2:0, što će teško nadoknaditi u Vroclavu.

Poljaci su poveli u 19. minutu nakon što je Rok Elsner ostao potpuno sam i glavom savladao Agovića. Pobedu su potvrdili početkom drugog poluvremena kada je Sebastijan Mila iz ponovljenog penala bio strelac. Meč u Podgorici obeležilo je i divljanje navijača.

U poslednjem meču dana norveški Molde je bio ubedljiv protiv Ventspilsa sa 3:0, pa Ole Gunar Solskjer već može da razmišlja o narednom rivalu njegovog tima.

Liga šampiona, 2. kolo kvalifikacija:
BATE Borisov (Belorusija) – Vardar (Makedonija) 3:2 (1:0)
Mozolevski 41, Rodionov 92, 94 Kostovski 54, Stjepanović 62
AEL Limasol (Kipar) – Linfild (Severna Irska ) 3:0 (2:0)
Vouho 16, Ouon 30, Dikson 54
Ludogorec (Bugarska) – Dinamo Zagreb (Hrvatska) 1:1 (0:0)
Marselinjo 67 – Rukavina 90
Maribor (Slovenija) – Željezničar (BiH) 4:1 (0:1)
Berič 47, 76, Mezga 67p, Tavareš 90 – Adilović 15
Budućnost (Crna Gora) – Slask Vroclav (Poljska) 0:2 (0:1)
Elsner 19, Mila 49p
Molde (Norveška) – Ventspils (Letonija) 3:0 (0:0)
Angan 53, 83, Foren 74p

U utorak je odigrano 11 utakmica,Partizan je slavio na Malti, dok je veliko iznenađenje napravio Didelanž.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: