Partizan želi Brauna i Džejmsa?

Povratkom Duška Vujoševića Partizan je počeo reformaciju tima, doveo je nekoliko mladih igrača, a sledeća meta su iskusni krilni centri.

Izvor: AK

Ponedeljak, 16.07.2012.

18:24

Default images

"Crno-beli" sada žele da dovedu igrače na poziciji pod košem, a navodne mete su Amerikanci, 28-godišnji Elton Judžin Braun Junior i 29-godišnji Šon Džejms.

Braun je protekle sezone igrao za Trabzon gde je prosečno je beležio 17.8 poena i 12 skokova. Džejms je protekle sezone igrao u Makabiju, ali će, kako se navodi, zbog problema sa porezom napustiti Tel Aviv.

Braun se odlično snalazi i na poziciji petice, prošle sezone šut za dva mu je bilo solidnih 57,3%, ali je bio očajan sa linije slobodnih bacanja (56,9%).

Ima dugogodišnje iskustvo igranja u Evropi. Stigao je 2005. godine sa Univerziteta Virdžinija u Makedonikos, a potom je igrao za Hapoel Holonu, Brose Baskets, Barak Netanje i pmenuti Trabzon.

U decembru 2008. godine potpisao je za slavni Makabi iz Tel Aviva, ali je otpušten nakon tri sedmice. Prema sajtu sportando.net, Partizan je Braunu ponudio 300.000 evra za sezonu.
Botend/Wikipedia
Sa druge strane, Džejms se kao i Braun odlično snalazi i kao klasični centar, a pored Partizana, za njega su zainteresovani još nemački tandem, Bajern i Alba, te italijanski Vareze.

Studirao je na univerzitetima Nortastern u Bostonu i Djukein u Pitsburgu gde je u pucnjavi ranjen u levo stopalo. Imao je pet "tribl-dablova" u NCAA ligi po čemu je tek treći košarkaš u istoriji američke koledž košarke.

U Evropi je prvo igrao u Bnei Hasharonu, a u maju 2011. je stigao u Makabi. Prošle sezone u Evroligi je odigrao 14 utakmica i prosečno beležio 2.6 poena uz 2.4 skoka, za osam i po minuta na parketu.

S obzirom da je u ponedeljak Partizan doveo centra Đorđa Gagića, videćemo koliko je realno da jedan od ova dva Amerikanca stigne u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: