FIFA uporno odbija Kosovo

Svetska fudbalska federacija (FIFA) odbila je novi zahtev Fudbalskog saveza Kosova da im dozvoli igranje prijateljskih utakmica.

Izvor: AK

Utorak, 27.07.2010.

23:23

Default images

Albanci iz južne srpske pokrajine i dalje pokušavaju da od FIFA i UEFA izbore priznanje i članstvo u ovim organizacijama.

Međutim, prema statutu FIFA, ni jedna država nepriznata od strane Ujedinjenih nacija ne može biti njen član.

FIFA je pristala samo da nadgleda transfere igrača i trenera sa Kosova i Metohije u druge države, a najviše zbog prelaska igrača bez zvaničnog sertifikata FIFA.

Edmond Rugova, bivši selektor selekcije Kosova razočaran je odlukama FIFA.

“Vreme prolazi, a mladost Kosova se ignoriše. Ko bi mogao pomisliti da će se ovo nastaviti i nakon što je Kosovo postalo nezavisna i demokratska država. Srbija, uz pomoć Rusije, Španije i još nekih zemalja blokira kosovski fudbal”, rekao je Rugova.

FIFA je u svom saopštenju izričita da FFK ne može postati njen član.

“FFK shvata da se iz ovog odgovora ne može zaključiti da će FIFA imati naklonost ka želji za priključivanjem FIFA i UEFA”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: