Presedan u 'slučaju Štimac'

Svetska kuća košarke izdala je košarkašu Crvene zvezde Vladimiru Štimcu ispisnicu, iako je po ugovoru još godinu dana igrač Zvezde.

Izvor: B92, Sport

Ponedeljak, 05.07.2010.

13:42

Default images

Pored toga, Štimac se nije obratio ni Registracionoj komisiji sa zahtevom za raskid ugovora.

S obzirom da se radi o presedanu, predsednik Registracione komisije Milan Mišković će u ponedeljak upoznati Upravni odbor sa svim detaljima ovog slučaja.

„Savez nije izdao dozvolu Štimcu, pošto je na osnovu ugovora deponovanog u Savezu on i dalje igrač Crvene zvezde. Zeleno svetlo da promeni sredinu izdala je FIBA i to na osnovu nama nepoznatih dokumenata. Do sada se ništa slično nije dogodilo“, rekao je Mišković za ’Sport’.

Naš Savez je već reagovao i ima nameru da ceo slučaj istera do kraja.

„Već smo uputili protestno pismo na adresu FIBA. Štimac ima ugovor i nije podneo zahtev za njegov raskid, a u Srbiju je došao kao slobodan igrač“, dodao je Mišković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: