Ana u polufinalu Brizbejna!

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale turnira u Brizbejnu pošto je u 3. kolu savladala Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:2, 7:6 (6).

Izvor: B92

Četvrtak, 07.01.2010.

09:20

Default images

Ivanovićeva se namučila i u trećem meču na turniru, iako je slavila sa 2:0 u setovima, za razliku od prva dva meča gde su se igrala po tri seta. Pavljučenkova je uspela da se pri rezultatu 0:4 u drugom setu izbori za taj-brejk u kome je Ivanovićeva ipak bila uspešnija, posle ukupno 87 minuta igre. Ivanovićeva će se za plasman u finale boriti protiv Žistin Enan.

Srpska teniserka je napravila brejk u šestom gemu prvog seta za vođstvo od 4:2, posle čega je delovalo da će meč rutinski privesti kraju. Nakon što je prvi set završen posle pola sata igre, 22-godišnja Ivanovićeva je osvojila ukupno sedam uzastopnih gemova, za vođstvo od 4:0 u drugom setu. Ipak, 18-godišnja Ruskinja je uspela da uzvrati na najbolji mogući način i da sa čak tri brejka dođe do prednosti od 6:5 i prilike da na svoj servis osvoji set.

Ivanovićeva je uspela da povrati koncentraciju i da se izbori za taj-brejk, koji, opet, nije dobro počeo za srpsku teniserku. Pavljučenkova je prvo povela sa 4:1, a zatim je imala i set poen pri vođstvu od 6:5. Ipak, uz podršku publike, Ivanovićeva je uspela da slomi mladu Ruskinju i da dođe do svoje prve pobede bez izgubljenog seta na turniru u Brizbejnu.

Ivanovićeva je posle meča istakla da joj je bila bitna podrška domaćeg golfera, Adama Skota, sa kojim se srpska teniserka zabavlja.

Bilo je sjajno videti Skotovo mirno lice u publici. U toku meča puno emocija prolazi kroz vas i bilo je dobro videti nekoga ko vas smireno podržava, bez obzira na rezultat. To je sjajno i zaista sam uživala u tome“, rekla je Ivanovićeva.

Ivanovićevu u polufinalu turnira očekuje težak posao, pošto će se sastati sa bivšom najboljom teniserkom sveta, Belgijankom Žistin Enan. Enanova je u četvrtfinalu savladala Melindu Čink iz Mađarske sa 6:2, 3:6, 7:6 (5).

Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 220.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: