Bajern silan u Torinu, CSKA prošao

Poznati su svi učesnici osmine finala Lige šampiona iz grupa A i B. To su Bordo, Bajern, Mančester junajted i CSKA Moskva.

Izvor: B92

Utorak, 08.12.2009.

21:01

Default images

Bajern je sjajnom igrom pregazio Juventus u Torinu sa 4:1 i osvojio drugo mesto u Grupi A iza Bordoa koji je u poseldnjem kolu pobedio Makabi u gostima 1:0. U Grupi B CSKA, za koji je Krasić ponovo bio strelac, je pobedom kod Bešiktaša od 2:1 osvojio drugo mesto iza Mančester junajteda koji je pobedio u Volfzburgu 3:1 i tako poslao 'Vukove' u Ligu Evrope.

Grupa A:

Juventus - Bajern (FoNet)
Juventus – Bajern Minhen 1:4 (1:1)
Trezege 19 - But 30, Olić 52, Gomes 83, Timoščuk 90+
Makabi Haifa - Bordo 0:1 (0:1)
Žusie

Dva giganta su u međusobnom skoru odlučivala odlučivala o drugom mestu u grupi. Juventusu je pred njegovim navijačima bio dovoljan bod, a na kraju je doživeo najteži poraz na svom terenu u istoriji evropskih takmičenja.

’Stara dama’ je na poslednjih 16 utakmica bila neporažena u Torinu, a dobor joj je krenulo i u ovom meču. Posle izjednačene igre David Trezege je sjajnim volej udarcem u 19 minutu doneo veliku prednost u tom trenutku. Ipak, 11 minuta kasnije Kaseres je oborio Olića u kaznenom prostoru, a Hans-Jerg But postigao svoj treći gol u evropskim takmičenjima, treči protiv Juventusa.
Makabi - Bordo (FoNet)
Bajern je nastavio da igra znatno bolje i tu igru je krunisao preokretom u 52. minutu. Van Bujten je dobro šutirao glavom sa sedam metara, Bufon je odbranio ali samo do Olića koji je ubacio loptu u mrežu. U nastavku se Juventus potpuno otvorio i primio još dva gola. Prvo je u 83. Gomez uz dosta sreće bio strelac, a onda i u 92. Timoščuk koji je prelepim udarcem sa 16 metara dokrajčio ’bjankonere’.

U drugom meču grupe Bordo, koji je davno obezbvedio nokaut fazu, je pobedio Makabi u Izraelu golom Žusiea u 13. minutu. Tim iz Haife takmičenje je završio bez bodova, ali i bez postignutog gola.

1.Bordo.....................6 5 1 0 9:2 16
2. Bajern...................6 3 1 2 9:5 10

3. Juventus.................6 2 2 2 4:7 8
4. Makabi Haifa..........6 0 0 6 0:8 0

Grupa B:

Volfzburg - Manèester junajted (FoNet)
Volfzburg – Mančester junajted 1:3 (0:1)
Džeko 59 - Oven 44, 83, 90

Volfzburg je dočekao na svom terenu povredama osakaćeni Mančester junajted i u želji da pobedom osigura plasman, doživeo je ubedljiv poraz. Svoj prvi het-trik u dresu ’Crvenih đavola’ postigao je Majkl Oven koji je prvi gol dao u pretposlednjem minutu prvog poluvremena. U nastavku meča Edin Džeko, koji je bio strelac za ’Vukove’ na ’Old Trafordu’, ponovo je uspeo da zatrese mrežu rivala, ovaj put u 59. minutu. Međutim, do kraja meča Junajted je iskoristio otvorenu igru domaćeg tima i sa dva gola Ovena u poslednjih deset minuta potvrdio prvo mesto u grupi. Volfzburg je dobro igrao u svojoj debitantskoj sezoni u LŠ ali je Nemcima ipak nedostajalo iskustvo za bolji rezultat. U svakom slučaju, ’Vukovi’ će na proleće i dalje igrati u Evropi jer su trećim mestom obezbedili takmičenje u Ligi Evrope.
Bešiktaš - CSKA (FoNet)
Bešiktaš – CSKA Moskva 1:2 (0:1)
Bobo 86 - Krasić 41, Aldonjin 90

CSKA je takođe morao da pobedi da bi prošao dalje, a ima je nešto teži posao od Volfzburga s obzirom da je gostovao Bešiktašu koji je tražio bodove za plasman u Ligu Evrope. Rusi, kojima se nedavno završilo prvenstvo, odigrali su jednu od boljih utakmica u LŠ ove sezone i na kraju stigli do pobede vredne nokaut faze. Da je u sjajnoj formi i da će tokom januara biti jedan od traženijih igrača u Evrpi, srpski reprezentativac Miloš Krasić potvrdio je u 41. minutu kada je postigao gol za ’Armejce’ koji je verovatno prelomio utakmicu. Četiri minute pre kraja Bobo je uspeo da izjednači, ali s obzirom da su ostali bez ikakvih šansi Turci su primili još jedan gol do kraja i izgubili. Aldonjin je potvrdio plasman CSKA u poslednjem minutu.

Tabela:
1. Mančester Junajted...........6 4 1 1 10:6 13
2. CSKA Moskva....................6 3 1 2 10:10 10

3. Volfzburg...................................6 2 1 3 9:8 7
4. Bešiktaš....................................6 1 1 4 3:8 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: