Tripl dabl Lebrona za 3-2

Košarkaši Klivlenda pobedili su Orlando 112:102, u petom meču finalne serije istočne konferencije u NBA ligi.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2009.

09:41

Default images

Kavsi su tako smanjili na 3-2 u pobedama i odložili seriju na još barem jedan meč. Klivlend je do pobede predvodio sjajni Lebron Džejms sa 37 poena, 14 skokova i 12 asistencija. U ekipi Orlanda najbolji je bio Hido Turkoglu sa 26 poena i šest skokova. Šesti meč na programu je u subotu u Orlandu.



Orlando je u u petom duelu gubio i sa 22 poena razlike. Tim sa Floride uspeo je da smanji prednost rivala, ali ne i da preokrene rezultat.

Medžik ima još dve prilike da dodje do velikog finala NBA, u kome je prvi i jedini put igrao 1995. godine, kada su u timu igrali Šakil O'Nil, Peni Hardavej i Horas Grant.

Sledeći meč igra se u subotu uveče u Orlandu, a eventualna sedma utakmica igraće se u Klivlendu.

Pored Turkoglua, koji je bio prvi strelac ekipe odličan meč odigrao je i Dvajt Hauard. On je duel završio sa 24 poena i 10 skokova. Medžik je u četvrtoj četvrtini poveo sa 79:78, ali tada je Džejms preuzeo utakmicu u svoje ruke.

Klivlend je napad sveo na njega i svaki napad je širio za svoju prvu zvezdu.

"Utakmica se u suštini stalno svodi na Lebrona. Ako udje u reket, to je automatski faul. Jedna od stvari koje moramo da sprečimo je da ga stavljamo na liniju penala 20 puta u meču. Moramo da pronadjemo način da to sprečimo", rekao je trener Orlanda Sten Van Gandi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: