"Osvojili bodove, otpisali Rumune"

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković izjavio je da pobeda nad Rumunijom predstavlja veliki korak ka Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92, RTS

Subota, 28.03.2009.

22:11

Default images

Srbija je slavila u Konstanci sa 3:2 (2:0) i ostala na vrhu kvalifikacione grupe 7, sa 12 bodova, dok Rumunija, jedan od favorita pred početak kvalifikacija, ostaje na 4 boda i sada će imati skoro nemoguću misiju u borbi za plasman na Mundijal. “Ovo je veliki korak napred. Ne samo da smo osvojili nove bodove, već smo i otpisali Rumuniju”, izjavio je Stojković za RTS.

Srbija je na poluvremenu vodila sa 2:0, golovima Jovanovića u 18. i Stojke (ag) u 44. minutu. Marika je smanjio u 51, Ivanović povisio na 3:1 u 59. minutu, a konačan rezultat postavio je Stojka u 74. minutu.

Dali smo golove na vreme. Znali smo da će nas napasti u drugom poluvremenu. Imali su jak vetar u leđa, koji im je pomogao. Rumuni imaju dobre igrače, svaka čast našoj odbrani i svim ostalim saigračima”, rekao je Stojković i zahvalio se navijačima na podršci, nakon što je više od hiljadu Srba doputovalo u Konstancu na meč.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo Srbija nastavlja 6. juna, kada u Beograd dolazi Austrija, dok četiri dana kasnije Antićevi ‘orlovi’ igraju na Farskim ostrvima.

Igraćemo dve utakmice koje su podjednako teške. Prvo Austrija kod kuće koju moramo da pobedimo, a zatim i Farska ostrva koja će parkirati autobus ispred gola. Ipak, ako tu uzmemo 6 bodova 99 odsto smo na Mundijalu”, izjavio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: