KRK: Partizan deklasirao Zvezdu!

Košarkaši Partizana osvojili su Kup Radivoja Koraća u Nišu, pošto su u finalu pobedili Crvenu zvezdu 80:65.

Izvor: Saša Ozmo

Subota, 21.02.2009.

19:58

Default images

Presudila je igra u drugoj četvrtini, kada su ’crno-beli’ zahvaljujući skoku u napadu i fantastičnom šutu za tri poena stvorili 14 poena viška. Zvezda, oslabljena neigranjem Marinovića i Robertsa, borila se do kraja, ali nijednom nije došla u situaciju da napravi preokret. Veličković je postigao 18, a Tripković 17 poena za Partizan, dok su u Zvezdi najefikasniji bili Ovens sa 15 i Dragićević sa 14 poena.

U prvoj četvrtini igralo se vrlo brzo, sa malo faulova i mnogo polukontri. Bio je primetan povišen nivo adrenalina kod igrača oba tima, što je za posledicu imalo precizan šut za tri poena.
Beta
I Zvezda i Partizan ubacili su po četiri trojke u prvoj deonici (Ovens i Tripković po dve), ali značaj utakmice je delovao i u suprotnom pravcu – bilo je previše promašaja sa linije penala.

Nijedan tim nije stekao ozbiljniju prednost, a Tripković je postigao trojku uz zvuk sirene za 20:19 za 'crno-bele' posle početnih deset minuta.

Skok u napadu, najjače oružje Partizana u ovoj sezoni, u potpunosti je došao do izražaja u drugoj četvrtini (sedam ofanzivnih skokova do poluvremena).

Tim Duška Vujoševića ubacio je četiri trojke u nizu (dve posle skoka u napadu), a Tepić je u poslednjoj sekundi napada pogodio iza linije 6,25m za +12 (39:27).

Zvezda je, sa druge strane, imala mnogo problema u organizaciji napada, ponovo nije bilo komunikacije između bekovske i centarske linije, pa se sve uglavnom svodilo na individualna rešenja.

Ovens je bio najraspoloženiji, ali to je bilo dovoljno samo za velikih -14 na poluvremenu – 46:32 za Partizan.

Ekipa Svetislava Pešića mnogo je bolje zaigrala početkom trećeg perioda, naročito u odbrani.
Beta
’Crno-beli’ su u prvih četiri minuta postigli samo tri poena, Dragićević se razigrao i Zvezda je prišla na pet poena zaostatka (49:44).

Tada Veseli hvata loptu u napadu i pogađa uz faul. Taj momenat predstavljao je prekretnicu, Zvezda je na kratko ostala bez daha, što je Partizan iskoristio i do kraja anulirao skoro sav trud ’crveno-belih’ u prvih pet minuta drugog poluvremena – 61:49 posle 30 minuta igre.

Veličković je na startu poslednjih deset minuta ubacio novu trojku i tako definitivno rešio pitanje pobednika.

Ostatak meča predstavljao je samo formalnost i Partizan je tako odbranio titulu osvojenu prošle godine.

Partizan: Tepić 9, Milošević 2, Rašić 9, Tripković 17, Veličković 18, Lazmi 3, Aleksić, Vitkovac 1, Božić 5, Rakočević 6, Veseli 10, Vraneš
Crvena zvezda: Kešelj 9, Kikanović 2, Kovač 5, Radosavljević, Stević 8, Dragićević 14, Milošević 3, Ovens 15, Šepa, Štimac 2, Bakić 2, Bjelica 5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

540 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: