Srbija - Kipar 2:0

Fudbaleri Srbije plasirali su se u finale međunarodnog turnira na Kipru, pošto su u polufinalu savladali selekciju domaćina sa 2:0.

Izvor: B92

Utorak, 10.02.2009.

19:58

Default images

Golove za tim Radomira Anića postigli su Milan Jovanović u 25. i Danko Lazović u 42. minutu susreta. Protivnik naše selekcije u finalu u sredu biće reprezentacija Ukrajine koja je u drugom polufinalu pobedila Slovačku sa 3:2.

Selektor Srbije Radomir Antić na Kipru ne može da računa na Marka Pantelića i Nikolu Žigića, pa je duel sa Kiprom počela sledeća postava:

Srbija: Stojković - Ivanović, Vidić, Dragutinović (od 67. Kolarov), Obradović - Milijaš (od 63. Matić), Stanković (od 46. Kuzmanović), Janković, Sulejmani (od 46. Krasić) - Jovanović (od 46. Z.Tošić), Lazović (od 82. Đurić).

Pre početka utakmice predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić uručio je Nemanji Vidiću nagradu za najboljeg fudbalera zemlje u protekloj godini. Vidić je nagradu opravdao još jednom odličnom partijom u kojoj Srbija nije primila gol.
Fonet
Srbija tokom duela sa Kiprom nije igrala najbolje što može, ali je i pored toga kontrolisala igru sve vreme i zasluženo je slavila.

Duel je počeo iznenadnom šansom Kipra u četvrtom minutu. Kiprani su do prilike došli nakon greške Stojkovića koji se nakon toga ipak iskupio dobrom intervencijom posle voleja kiparskog napadača.

U devetom minutu Srbija je uzvratila iz kontra napada. Sulejmani je izbegao jedan start na desnoj strani, ušao u kazneni prostor, ali je loše centriraso za Lazovića iako je možda mogao i sam da završi akciju. Već dva minuta kasnije Srbija je organizovala još jedan opasan napad. Stanković je proigrao Ivanovića na desnoj strani, a ovaj je centrirao za Jankovića. Fudbaler Đenove glavom je pokušao da prebaci za Lazovića, ali je odbrana Kiprana dobro intervenisala.
Fonet
Usledio je mirniji period meča, a onda je Srbija u 25. minutu povela. Milan Jovanović odigrao je sjajan dupli pas sa Dankom Lazovićem, fudbaler PSV-a prelepo je prebacio odbranu Kipra, a najbolji igrač balgijskog Standarda lepo je primirio loptu desnom nogom i levom je plasirao iza golmana protivnika za 1:0.

Deset minuta kasnije Jovanović je imao još jednu odličnu priliku. Istrčao je sam ispred golmana Kipra, pokušao da ga lobuje, ali je za malo prebacio gol. U nastavku prvog dela odlično je odigrao Boško Janković koji je u nekoliko navrata probijao desnu stranu odbrane Kipra. U 40. minutu odličnu priliku posle njegovog centaršuta imao je Milijaš ali je šutirao pored gola u skoku.

Dva minuta nakon te akcije Srbija je duplirala prednost. Milan Jovanović se odlično izborio za loptu posle greške dva defanzivca Kipra, i u situaciji kada je mogao i da šutira, nesebično je odigrao na desnu stranu do Lazovića koji je loptu plasirao u mrežu.
Fonet
Radomir Antić je na poluvremenu u igru ubacio Miloša Krasića, Zorana Tošića i Zdravka Kuzmanovića, ali to nije pronemilo stil igre srpske selekcije koja je i u drugih 45 minuta kontrolisala situaciju na terenu.

U prvih 15 minuta nastavka odličan pokušaj sa distance imao je Nenad Milijaš, a posle jednog prekida sa leve strane u šansi se našao i Dragutinović čiji je udarac sa peterca izblokiran.

U drugom poluvremenu viđeno je puno manje prilika za gol na obe strane. Srbija je, zadovoljna vođstvom, igrala smireno i čekala je svoju priliku, a Kiprani nisu uspevali da zaprete ozbiljnije.

Epilog toga je konačnih 2:0, a selektor Radomir Antić je u nastavku priliku pružio Đuriću, Matiću i Kolarovu.

Srbija kvalifikacije za Mundijal u Južnoj Africi nastavlja 28. marta, kada će u Konstanci igrati sa Rumunijom. Naša selekcija je trenutno na prvom mestu na tabeli Sedme kvalifikacione grupe, pošto je na prve četiri utakmice pobedila Farska Ostrva i Litvaniju u Beogradu, kao i Austriju u Beču, dok je jedini poraz pretrpela na gostovanju Francuskoj u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: