Fenerbahče - Partizan 2:1

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u ligu šampiona, pošto su u revanšu izgubili od Fenerbahčea sa 2:1.

Izvor: ÈŽ

Sreda, 27.08.2008.

20:45

Default images

Golove za Fenerbahče postigli su Šenturk u 28 i Aleks u 58. minutu. Gol za šampiona Srbije dao je Zoran Tošić u 76. minutu, što je bilo nedovoljno za produžetke. Partizan je loše igrao u prvom poluvremenu, ali je u drugom bio bolji rival. Međutim, sve to nije bilo dovoljno za plasman u Ligu šampiona.

Posle 180 minuta igre Partizana i Fenerbahčea utisak je da osvajač duple krune u Srbiji nije bio slabiji rival u ovom dvomeču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Ukupnim rezultatom 4:3 – posle 2:2 u Beogradu, na Bosforu Fener je slavio 2:1 - turski predstavnik ispunio je očekivanja navijača i mirno čeka žreb u Monaku koji će se održati u četvrtak od 18h uz direktan prenos na TVB92. „Crno-beli“ nastavljaju takmičenje u kvalifikacijama za Ligu UEFA i rivala će dobiti u .petak.

Partizan je meč počeo u sastavu Božović - Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović - Fejsa, Žuka - Paunović, Moreira, Tošić - Dijara. Luis Aragones je na teren izveo sastav Demirel - Gonul, Lugano, Čakmak, Karlos, Boral - Aleks, Maldonado, Kazim Kazim, Šenturk, Guiza.

Prvih dvadesetak minuta igralo se otvoreno na obe strane, Partizan je taktiku bazirao a polu-kontrama. Fenerbahče je kontrolisao igru i više napadao. Kod Partizana najagilniji bili su Moreira i Tošić, ali nisu mogli da ozbiljnije ugroze gol Fenera.

U 28. minutu duboku loptu u visini kaznenog prostora primio je Guiza dodao je do Ugura, koji je centrirao, Fejsa je kasnio, a loptu u mrežu sproveo Šenturk. Od tog momenta Fenerbahče je uspešno zaustavljao sve jalove pokušaje crno-belih, koji nisu mogli da se oporave od šoka. Do kraja poluvremena Partizan je malo pojačao, Fener se zadovoljio vođstvom pa je tezultat ostao 1:0 za domaću ekipu.

U 49. minutu "mrtva šansa za Fener. Đorđević je izbacio loptu, Fejsa bio neoprezan, lopta je došla do Guize koji je dodao do potpuno usamljenog Kazima, koji je u trku loptu poslao preko prečke. Samo dva minuta kasnije ubačena je duboka lopta pred gol Partizana, Božović je kasno reagovao, ali je ipak uspeo da pre Guize stigne do nje i izbori gol aut.

U 57. minutu slabog paunovića zamenio je Bogunović, ali je nažalost samo minut kasnije Fenerbahče povećao prednost. Guiza je uputio centaršut sa leve strane, video je Aleksa koji je bio potpuno sam i glavom zakucao loptu iza leđa Božovića.

U 64. minutu je poništen regularan gol Partizana. Žuka je ubacio loptu u kazneni prostor, Bogunović nije bio u ofsajdu u trenutku upućivanja lopte, koju je u gol ubacio Lugano, a Mehuto Gonzales poništio čist gol.

Partizan je nastavio sa pritiskom i imao dve velike šanse. Prvu je u 69. minutu propustio Bogunović, koji je na ubačenu loptu malo zakasnio. Samo minut kasnije sa 25 metara šutirao je Diara u donji desni ugao, ali je golman Fenerbahčea uspeo da izbije loptu u korner.

74. minut umesto Fejse ušao je Đorđe Lazić.
Reuters
Nadu Partizanu u 76. minutu doneo je Zoran Tošić sjajnim golom iz slobodnog udarca sa oko 20 metara. Prthodno je srušen Lazić, a "Bambi" iz slobodnog udarca "skinuo paučinu" sa Demirelovog gola.

Partizan je jurio rezultat, što je ekipa Fenerbahčea iskoristila da napadne. u 82. minutu Božović je fenomenalno odbranio dve velike šanse za domaću ekipu. Prvo je šutirao ALeks, Božović se ispružio i odbio loptu do Guize koji je pritrčao i šutirao sa dva metra, ali je Božović refleksno reagovao i odbranio mu udarac.

U 85. minutu loše je u kaznenom prostoru reagovala odbrana Fenera, lopta je došla do Lazića, ali je odbrambeni igrač uspeo da stigne pre njega. Već u sledećem napadu Dijara je gurnuo loptu u prazno, ali je samo za korak Bogunović bio kraći i propala je prilika za izjednačenje.

Poslednju priliku za promenu rezultata imao je Đorđević u 89. minutu. Dugu loptu sa partizanove polovine uhvatio je na poluvolej i probao da iskosa sa leve strane lobuje Demirela, ali je prebacio gol.

U 93. minutu Mehuto Gonzales označio je kraj meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

455 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: