In memoriam: Abdulah Gegić

Izvor: B92

Nedelja, 22.06.2008.

00:53

Default images

Nekadašnji trener Partizana, čovek koji je vodio čuvene “bebe” u Kupu šampiona 1966. godine i stigao do finala, Abdulah Gegić – Duce, preminuo je u Novom Sadu od posledica moždanog udara, koji je doživeo 4. juna ove godine. Gegić je spadao u red vrhunskih trenera bivše Jugoslavije, kao trener je radio u Sarajevu, Novom Pazaru, Hajduk Veljku, Boru, Novom Sadu, Radniškom iz Niša, Partizanu, a 1965. godine bio je sa Tirnanićem, Antolkovićem i Miljanićem član selektorske komisije koja je vodila reprezentaciju Jugoslavije.

Ostavio je dubok trag i u turskom fudbalu, gde je pored toga što je bio selektor turske reprezentacije, vodio i najbolje klubove – Fenerbahče, Bešiktaš, Bursaspor, Eskisehirspor, bio je i šef katedre za fudbal na istanbulskom fakultetu za fizičku kulturu.

Fudbalski intelektualac (doktor fudbala i magistar ekonomskih nauka), iako u poznim godinama, pomno je pratio zbivanja u svetskom fudbalu i kao pedantan analitičar, održao je čitav niz predavanja studentima – trenerima, prenoseći im svoje bogato fudbalsko znanje i iskustvo.

Abdulah Gegić biće sahranjen u nedelju u 17h u Novom Pazaru, na groblju "Gazilar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: