EP: Milorad Čavić suspendovan!

Izvor: ÈŽ

Petak, 21.03.2008.

09:59

Default images

Srpski plivač Milorad Čavić suspendovan je sa Evropskog prvenstva u Ajndhovenu zbog nošenja majice sa natpisom "Kosovo je Srbija" na ceremoniji dodele medalja. Disciplinska komisija LEN odlučila je da je majica koju je nosio šampion na 50 metara delfin i novi evropski rekorder "sadržala političku poruku" što je kršenje pravila te organizacije.

"Odlučili smo da suspendujemo gospodina Milorada Čavića sa prvenstva", piše u saopštenju disciplinske komosije.

Srpska plivačka organizacija kažnjena je sa sedam hiljada evra.

Čavić je trebalo da nastupi na 100 metara slobodno i 100 metara delfin. Iako neće imati pravo nastupa, odlučeno je da mu zlatna medalja neće biti oduzeta.

"LEN je odlučila da me suspenduje do kraja šampionata i da novčano kazni našu federaciju. Desilo se suprotno od onoga šsto sam očekivao i žao mi je što neću biti u prilici da uradim nešto veliko u trci na 100 metara leptir", naveo je Čavić na svom sajtu.

Višestruki evropski šampion i rekorder dodao je da će se sada usredsrediti na pripreme za Olimpijske igre.

"Sada ovo moram da zaboravim i da se usredsredim na planove za naredno veliko takmičenje. Uradiću sve da se što bolje pripremim za Olimpijske igre u Pekingu. Zahvaljujem svima na podršci koju su mi pružili", rekao je Čavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

566 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: