Novak uveo Srbiju u Svetsku grupu

Izvor: MR

Nedelja, 23.09.2007.

16:32

Default images

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u Svetsku grupu Dejvis kupa pošto je trijumfovala nad selekcijom Australije sa 4:1. Odlučujući, treći poen srpskom timu doneo je Novak Đoković posle pobede nad Krisom Gučioneom sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 (3), 7:6 (5). Najavljeni duel Đokovića i Lejtona Hjuita izostao je zbog bolesti najboljeg australijskog tenisera, a njegovo mesto zauzeo je trenutno 94. teniser na ATP listi.

Đoković je protiv Gučionea imao dosta uspona i padova. Najpre je poveo sa 3:0 u prvom setu, pa dozvolio protivniku da izjednači, da bi zatim osvojio sledeća tri gema za konačnih 6:3.

U drugom setu je napravio brejk već u prvom gemu, zatim poveo sa 3:1, i kada se činilo da će do kraja rutinski stići do pobede, Gučione je uzvratio. Australijanac je najpre vratio brejk, a zatim sačuvao servis do trinaestog gema, kada je Đoković, očekivano, slavio u taj-brejku sa 7:3.

U trećem setu, Gučione je uspešno čuvao svoj servis. Najbolju priliku za brejk Đoković je imao u desetom gemu, kada je ispustio i meč loptu, da bi u novom taj-brejku Đoković slavio sa 7:5 za veliku radost pred punim tribinama Beogradske Arene i konačnu pobedu Srbije u borbi za plasman u Svetsku grupu.

Đoković je tako doneo srpskom timu i treći bod za nedostižno vođstvo od 3:1.

U poslednjem, petom meču plej ofa Dejvis kupa za popunu Svetske grupe Boris Pašanski pobedio je Australijanca Pitera Lučaka sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:1).

Meč između Pašanskog i Lučaka igrao se na dva dobijena seta, jer je pobednik duela Srbija - Australija već bio odlučen, kada je Novak Đoković pobedio Krisa Gučonea sa 3:0 i obezbedio treću pobedu za Srbiju. Srbija je tako pobedila Australiju sa konačnih 4:1, i naredne sezone igraće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

173 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: