Kecmanović "okrenuo" šampiona Montreala na startu

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo turnira u Sinsinatiju.

Izvor:

Utorak, 16.08.2022.

23:32

Kecmanović
EPA/Jorge Reyes

On je na startu pobedio Pabla Karenja Bustu, nedavnog osvajača Mastersa u Montrealu, nakon preokreta rezultatom 2:1 u setovima.

Po setovima je bilo 1:6, 7:5, 7:6(4) nakon dva sata i 53 minuta velike borbe.

Busta je ušao u meč pun samopouzdanja nakon najvećeg uspeha u karijeri napravljenog u Kanadi i tako je i zagirao. Dva puta je napravio brejk u prvom setu i nakon pola sata najavio da će lako opravdati ulogogu favorita.

Drugi set je doneo otrežnjenje za 14. igrača sveta i značajno bolju igru Kecmanovića. Već u drugom gemu je imao čak četiri brejk lopte, ali nijednu nije iskoristio. Ono što nije tad, napravio je u odlučujućem 12. gemu setu, ali ne pre nego što je i španski teniser imao čak pet propuštenih prilika u dva seta.
Odlučujući set je najduže trajao i doneo najveću dramu. Busta je napravio brejk već u prvom gemu, imao brejk prilike i u drugim gemovima (kao i Kecmanvoić), ali je svoje šanse propustio i posustao u osmom gemu seta kada srpski predstavnik izjednačuje na 4:4.

Imao je Kecmanović i meč loptu na servis protivnika, ali je nije iskoristio i tako je odveo set u taj-brejk koji je uz manje drame dobio.

U narednom kolu se sastaje sa desetim igračem sveta Janikom Sinerom, koji je savladao Australijanca Tanasija Kokinakisa 6:7 (9:11), 6:4, 7:6 (8:6).

Masters u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 6.280.880 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: