Boston izjednačio, Batler postigao samo šest poena

Košarkaši Bostona slavili su protiv Majamija sa 102:82 u utakmici broj četiri finalne serije Istoka.

Izvor: Z.K.

Utorak, 24.05.2022.

08:00

Boston izjednačio, Batler postigao samo šest poena
Foto: Profimedia

Tako su uspeli da izjednače u seriji na 2:2 i donesu dodatnu dramatiku, za razliku od Zapada, gde je Golden Stejt u ubedljivom vođstvu protiv Dalasa.

Bilo je to sjajno veče Seltiksa, posebno sam početak utakmice i nestvarno vođstvo od 26:4, kojim su sebi jasno trasirali put ka drugom trijumfu.

Majami je u tih prvih 12 minuta promašivao bukvalno iz svih pozicija i posle toga, stvarno nije imao čemu da se nada.

Bez Markusa Smarta, koji je uganuo zglob i nije ulazio na taren, zatajili su bukvalno svi, pa je i Džimi Batler uspeo da postigne svega šest poena u 28 minuta. Koliko su bili loši govori podatak da je Bam Adebajo stao na devet, Louri tri, a Strus i Pi Džej Taker su imali ispražnjenu kolonu za poene.

Dankan Robinson je dodao 14, Kejleb Martin 12, a najbolji je bio Viktor Oladipo sa 23 poena.

Kod pobednika, istakao se Džejson Tejtum sa 21 poenom uz osam skokova, Pejton Pričard je dodao 14, Derik Vajt 13, a Džejlin Braun i Robert Vilijams po 12.

Koliko je sve bilo rešeno još u prvoj polovini meča svedoči i to da je Boston na poluvremenu imao prednost od 24 poena razlike, 57:33.

Majami se trgnuo tek nešto u nastavku, ali nedovoljno da stigne visoku razliku.

Naredni, peti meč igra se u noći između srede i četvrtka od 02.30 po srednjeevropskom vremenu, a domaćin je ekipa Majamija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: