WTA, L.A: Jelena Janković u finalu

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Nedelja, 13.08.2006.

08:05

Default images

U finalu velikog WTA turnira 'JP Morgan Čejs open' u Los Anđelesu igraće Jelena Janković i Ruskinja Elena Dementijeva.

Naša teniserka je u polufinalu za sat i dvadeset minuta uspela da pobedi domaću igračicu Serenu Vilijams sa 2:0 (6:4, 6:3) i tako ostvari najveći uspeh ove sezone.

Jelena je izgubila svoj prvi servis, uspela da se vrati u četvrtom gemu prvog seta i na kraju 'uzela servis' Sereni za 6:4.

U drugom setu Jelena prvi brejk pravi pri rezultatu 1:1, brzo je došla do 4:1 i pri rezultatu 5:2 propustila prvu meč loptu. Vilijams je smanjila na 3:5 ali je Jelena odlično servirala u sledećem gemu i došla do finala.

"Iznenađena sam šta sam sve vraćala danas. Kada se igra sa Serenom nije lako. Ona je jedna od igračica koje baš jako udaraju loptu. Ipak, i takve lopte sam vraćala i mislim da je to presudilo," rekla je posle meča Jelena.

U završnom meču Jelena će igrati za 95.500 dolara i 195 bodova na WTA listi, a samim plasmanom u finale obezbedila je skok na 21. poziciju na listi.

Finalni meč Janković - Dementijeva igra se u noći između nedelje i ponedeljka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: