Zvezda razbila Zenit

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Zenit 69:58, u meču 13. kola Evrolige.

Izvor:

Petak, 03.12.2021.

18:00

Zvezda razbila Zenit
Foto: Profimedia

Crveno-beli su prekinuli lošu seriju od tri vezana poraza u Evroligi i pet vezanih neuspeha u gostima.

Šampion Srbije i ABA lige sada je na skoru 5-8 u elitnom takmičenju, dok je Zenit na 8-5.

Najefikasniji su bili Volters sa 14 i Kalinić i Kuzmić sa po 11 poena.

Kod Zenita su se istakli Miki sa 16 i Frenkamp sa 12 poena.

Zvezda je odigrala perfektno u prvom poluvremenu, pošto je igrala prepoznatljivo dobru odbranu i protok lopte u napadu bio je sjajan.

Od starta je meta bio Ognjen Kuzmić, koji je završio četiri od prvih pet akcija i brzo došao do osam poena, a gde je on stao nastavio je Kalinić i Zvezda je došla do +9.

Debitovao je i Eron Vajt, koji je ušao pred kraj prve četvrtine, koju je Crvena zvezda dobila 23:16.

Zvezda je napravila seriju od 6:0 i na startu druge četvrtine imala +11, ali je kasnije stala u napadu, iako je odbrana i dalje bila odlična.

Radonjić je u nekoliko navrata bio nezadovoljan i ljut i potrošio je čak tri tajm-auta u poslednja tri minuta prvog poluvremena.

Pred kraj prvog poluvremena je povukao Nejt Volters sa pet vezanih poena, Lazić je pogodio trojku i na kraju Mitrović pogodio uz zvuk sirene za dva, pa je na veliki odmor Zvezda otišla sa +14 (42:28). U prvih 40 sekundi drugog poluvremena Zvezda je uspela da izgubi tri lopte, ali to je nije koštalo.

Miki je pogodio uz faul i realizovao dodatno slobodno bacanje za -11, ali Zenit nije uspeo da se vrati na makar jednocifren zaostatak.

Volters je nastavio tamo gde je stao i poentirao je, krao lopte i asistirao, a stigao je i do 250. asistencije u Evroligi.

Trojkom Holinsa je Zvezda otišla na najvećih +15 na četiri minuta do kraja treće četvrtine, a na minut do kraja Zvezda dolazi do +18.

Na kraju treće četvrtine bilo je +18 (58:40).

Ognjen Dobrić je bio odličan u prva četiri minuta četvrte četvrtine i vezao je sedam poena i odveo Zvezdu na najvećih +21.

Vreme je radilo za Zvezdu, koja je odradila posao i došla do jedne lake pobede u Sankt Peterburgu.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: