Zvezda za 12 minuta "ugasila" Mladost, het-trik Kataija

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost u Lučanima 5:1 (1:1) u 17. kolu Linglong Superlige Srbije.

Izvor: MS

Nedelja, 21.11.2021.

12:30

Zvezda za 12 minuta
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Posao crveno-belima nije bio toliko lagan koliko rezultat govori, posebno u prvom poluvremenu u kome su morali da idu iz minusa.

Milan Bojović je golom otvorio meč u samom uvodu, do odlaska na odmor je izjednačio Aleksandar Katai, da bi odluka pala na startu drugog dela.

Tada je tim Dejana Stankovića, u rasponu od 54. do 65. minuta, postigao četiri pogotka preko Kataija još dva puta, Gelor Kange i Mirka Ivanića i reši sve nedoumice.

Time je dodatno izvršila pritisak na lidera Partizan, od koga je na tri boda uz meč manje, ali crno-beli igraju kasnije sa Vojvodinom.

Takođe, Zvezda je ovim rezultatom okončala ciklus od pet uzastopnih gostovanja u Srbiji i mirno čeka duel sa Ludogorecom u Ligi Evrope u četvrtak.

U jednom od najbitnijih mečeva ove godine – da dočeka proleće u tom takmičenju... Niko nije mogao da pretpostavi da će se ovako završiti meč u Lučanima nakon trilera u prvih 45 minuta.

Mladost je, bez kalkulisanja, krenula ofanzivno od starta i uhvatila Zvezdu na "spavanju".

Dobila je korner iz opasnog napada, a u karambolu u petercu se najbolje snašao Milan Bojović, najbolji strelac u istoriji Superlige, i matirao Zorana Popovića.

Već u sledećem napadu domaćin je propustio preko Gordića da duplira prednost, a onda je usledio pritisak Zvezde.

Trener Dejan Stanković je već do 20. minuta izvršio dve izmene, Marko Gobeljić je izašao zbog povrede, Rišairo Živković iz taktičkih razloga, a upravo su Milan Gajić i El Fardu Ben prodrmali tim.
Foto: FKCZ/Starsport
Katai je ređao šanse, zicer je primašio i Njegoš Petrović, da bi Zvezdin kapiten na ovom meču konačno pogodio na asistenciju Bena.

Previše se uvukla odbrana Mladosti usled pritiska crveno-belih, a Katai je ušao u prazan prostor, prevario Cvetkovića i poslao loptu u mrežu.

I onda "ludnica" u finišu prvog dela – mogli smo da vidimo tri gola. Prvo je Pavkov pogodio stativu, da bi Mladost propustila šansu utamice kada su Jovanović i Danoski išli na Popovića sami, ali ih je na kraju stigao Gajić pred praznom mrežom.

Do kraja je i Rodić promašio stopostotnu šansu na asistenciju Gajića, a onda smo u nastavku gledali drugu sliku.

Za samo 18 minuta branilac titule je dao četiri gola, Katai je kompletirao het-trik sa nova dva pogotka, uspeo da asistira Kangi za golčinu kada je sa 20 metara pogodio rašlje, a na sve to se upisao i Ivanić.

U čudnom efeu lopte, nakon odbrane golmana Kostića, lopta je odsela u mrežu, a Crvena zvezda overila tri boda.

I nastavila poteru za Partizanom...

Meč iz Lučana pratili smo u LAJV BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: