Đoković u polufinalu Pariza nakon neobičnog meča

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Parizu.

Izvor:

Petak, 05.11.2021.

15:30

Đoković u polufinalu Pariza nakon neobičnog meča
EPA/YOAN VALAT

To mu je pošlo za rukom nakon što je u četvrtfinalu bio bolji od Tejlora Frica 2:0 (6:4, 6:3).

Dvojica tenisera odigrala su krajnje neobičan meč.

Samo u prvom setu videli smo čak pet brejkova. Đoković je dva puta stizao do prednosti samo da bi Amerikanac već u narednom gemu uzvratio istom merom.

Nisu sprečili 26. igrača sveta ni sjajni servisi prvog reketa sveta. Naposletku je Đoković stigao do brejka pri rezultatu 5:4, te Fric nije dobio priliku da odgovori.

Drugi set nastavljen je u istom maniru. Ovoga puta je Fric bio taj koji je stigao do brejka prednosti, a Đoković je već u narednom poravnao na 1:1.
Imao je priliku Fric da nastavi taj niz s obzirom na to da je već u narednom servis gemu Đokovića imao 15:40, ali se njegov protivnik u tom trenutku budi i prekida seriju od pet uzastopnih brejkova koja se protezala iz završnice prvog seta.

Međutim, još samo je jedan bio potreban Đokoviću do kraja meča da se plasira u polufinale, a on je stigao u sedmom gemu drugog seta.

Đoković će u polufinalu igrati sa Poljakom Hubertom Hurkačom koji je eliminisao Džejmsa Dakvorta rezultatom 2:1 (6:2, 6:7, 7:5).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: