Preminula legenda hrvatskog rukometa

Hrvatski rukometni trener Zlatko Saračević umro je u 60. godini života.

Izvor: MS

Nedelja, 21.02.2021.

22:12

Preminula legenda hrvatskog rukometa
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Saračević je, kako javlja portal Indeks, preminuo od posledica srčanog udara.

Njemu je pozlilo nakon derbija između Podravke, čiji je rukometašice predvodio, i Lokomotive u Koprivnici, zbog čega je završio u bolnici.

Saračević je bivši rukometaš, ime je izgradio u velikoj Jugoslaviji 80-ih godina noseći dresove Borca iz Banja Luke i Medveščaka, pre nego što je otišao u Francusku (Nim, Bordo, Istr, Kretil).

Dva puta je bio šampion Francuske, a tri najbolji strelac te zemlje.

Igrao je za Zagreb kada je dva puta bio prvi golgeter Lige šampiona, a potom i za Vesprem i Zamet.

Pamti se i da je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio titulu prvaka sveta u Švajcarskoj i bronzanu olimpijsku medalju u Seulu, a sa Hrvatskom olimpijsko zlato u Atlanti, svetsko srebro na Islandu i evropsku bronzu u Portugalu.

Upravo je u Zametu počeo trenersku karijeru, a vodio je Njiđihazu, Zagreb dva puta, Dubrovnik, a od 2018. godine rukometašice Podravke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: