Ibrahimović od junaka do tragičara – Eriksen prelepim golom u 97' rešio derbi VIDEO

U velikom milanskom derbiju Kupa Italije fudbaleri Intera su rezultatom 2:1 (0:1) savladali Milan i plasirali se u polufinale tog takmičenja.

Izvor: SS

Utorak, 26.01.2021.

20:00

Ibrahimović od junaka do tragičara – Eriksen prelepim golom u 97' rešio derbi VIDEO
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

"Nero-azuri" će u borbi za mesto u finalu igrati protiv boljeg iz duela Juventus – SPAL (sreda, 20.45h).

U dramatičnom duelu ljutih rivala videli smo sve – golove, obračun dvojice najboljih igrača, uvrede, crveni karton, VAR, penal, pa čak i povredu i izmenu glavnog sudije Paola Valerija.

Duel je obeležio Zlatan Ibrahimović najpre pogotkom u 31. minutu kada je kroz noge Aleksandru Kolarovu poslao od stative loptu u mrežu. Ali, potom je Ibrahimović izazvao žestok sukob sa Romeluom Lukakuom krajem prvog poluvremena, a kasnije u drugom i zaradio isključenje.

Posle međusobnog unošenja u lice, Šveđanin je izneo niz uvreda na račun Belgijanca, koji je potpuno pobesneo i zbog toga ga čak jurio prilikom puta u svlačionicu.

Obojica su tada dobili po javnu opomenu, ali je lajavi Ibrahimović to zaboravio u 58. minutu. Sa leđa je startovao nad Aleksandrom Kolarovim i dobio isključenje. U 70. minutu je Inter to naplatio, jer je sudija Paolo Valeri dosudio penal posle VAR asistencije zbog prekršaja Rafaela Leaa nad Nikolom Barelom.

Karma je htela da upravo Lukaku izvede penal i on je pogodio od prečke za 1:1. Nekoliko minuta kasnije imali smo novi prekid zbog nesvakidašnje situacije – povredio se sudija Valeri i on nije mogao da nastavi meč.

Inter je u finišu vršio opsadu gola Milana, ali je rumunski golman Ćiprijan Tatarušanu branio kao "hobotnica" pokušaje Ašrafa Hakimija, Lautara Martinesa i Romelua Lukakua.

Zbog povrede sudije utakmica je produžena za čak 10 minuta. I onda se u 97. minutu desio trenutak odluke. Kristijan Eriksen je maestralno izveo slobodan udarac sa oko 23 metra i prelepo pogodio za prolaz Intera.

Bio je to njegov prvi gol u karijeri u dresu Intera!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: