Odluka koja je promenila moderni fudbal

Bivši predsednik Barselone Đoan Laporta, ali i kandidat za novi mandat na "Nou Kampu", nastavlja sa anegdotama iz prethodnih godina u sklopu svoje kampanje.

Izvor: SS

Sreda, 13.01.2021.

14:00

Odluka koja je promenila moderni fudbal
Foto: Profimedia

"Marka" prenosi Laportu koji je ispričao da, kada je Lionel Mesi stigao u katalonski klub, nije sve bilo predviđeno da ispadne baš tako.

On je imao nameru da angažuje Ronaldinja i Rafu Markesa, kada je došao do momka po imenu Kristijano Ronaldo.

"Bili smo blizu potpisa sa Ronaldinjom i Markesom, a onda su nam Markesovi saradnici preporučili Kristijana Ronalda. On je bio igrač Sportinga u to vreme", rekao je Laporta.

"Jedan od njegovih agenata je rekao da imaju igrača koga će prodati u Mančester junajted za 19.000.000 evra, ali bi ga nama dali za 17.000.000".

Sigurno je da bi moderan fudbal bio potpuno drugačiji da je Ronaldo tada došao u Barselonu.

Jer, onda bi i put Lionela Mesija verovatno otišao u drugom smeru.

"Međutim, mi smo tada već uložili veliki novac u Ronaldinja. Kristijano je igrao više po strani nego u sredini, a mi smo tu bili pokriveni. Odbili smo ga i ne žalim zbog toga", ističe Laporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: