Zvezda čeka Budućnost: Da eliminišemo loše faze

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Budućnosti u 9. kolu ABA lige.

Izvor: MS

Subota, 05.12.2020.

11:58

Zvezda čeka Budućnost: Da eliminišemo loše faze
Foto: KK Crvena zvezda

Utakmica između jedine dve neporažene ekipe u novoj sezoni regionalnog takmičenja (Budućnost odigrala tri utakmice manje zbog koronavirusa tokom novembra) na programu je u hali "Aleksandar Nikolić".

Ekipa Saše Obradovića vratila se u petak uveče iz Tel Aviva, gde je tesno izgubila od Makabija u Evroligi, i već počela pripreme za Podgoričane.

Dolazi nam u goste jedan od favorita za osvajanje ABA lige. Vrlo ozbiljan ozbiljni protivnik, koji je vrlo dobro popunjen na svim pozicijama, dodatno su se pojačali i tokom sezone. Igraju dobru timsku košarku, kombinacija su iskustva i mladosti, dobrih atletskih sposobnosti, a dodatni kvalitet im daje i činjenica da veći broj igrača, uključujući i nosioce igraju zajedno već neko vreme, i vrlo dobro se poznaju", rekao je Obradović.

U ekipu se posle reprezentativnih akcija vraćaju Boriša Simanić i Aleksa Radanov.

"Znamo koliko je važna utakmica i imamo veliku želju i motiv da pobedimo. Na prvom mestu želimo da odigramo dobro, i eliminišemo loše faze iz prethodnih igara", dodao je Obradović.

Težak meč očekuje krilni centar Marko Jagodić-Kuridža.

"Očekuje nas jedan od najozbiljnijih ispita u regionalnom takmičenju od početka sezone. Ekipa Budućnosti je odigrala nekoliko vrlo dobrih mečeva od početka sezone, sačuvali su nukleus ekipe Kobsa, Ivanovića, Nikolića i na to dodali Apića, Rida, Mitrovića, Edžima i italijanskog reprezentativca Dela Valea, što govori da su im ambicije najveće. I tako ćemo se i postaviti pred ovu utakmicu, igramo je protiv rivala koji želi kao i mi sam vrh. Da se ne ponavljam, očekujem da odigramo borbeno, čvrsto, i da svedemo greške i padove koncentracije na najmanju moguću meru,čime bi stvorili uslove da dođemo do vrlo važne pobede koja bi nam predstavljala i podstrek za dalje", zaključio je.

Utakmica se igra u nedelju sa početkom u 18 sati.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: